Zητούν νέες αίθουσες στα σχολεία Γαλήνης και Πλατυκάμπου

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2014 21:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:53

Την ανάπτυξη νέων αιθουσών διδασκαλίας, όπως και αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στέγασης των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία Πλατυκάμπου και Γαλήνης, ζήτησαν εκπαιδευτικοί και γονείς από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, κ. Βασίλη Σακελλαρίου, ο οποίος επισκέφθηκε τις σχολικές μονάδες συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Κιλελέρ, κ. Ρίζο Κομήτσα.

Στη Γαλήνη, τον κ. Σακελλαρίου ξενάγησε στους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πλατυκάμπου ο διευθυντής του, κ. Βασίλης Μπατσής, εξηγώντας ότι φέτος σε αυτό φοιτούν 75 μαθητές, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 20 παιδιά μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Ο κ. Μπατσής μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαλήνης, κ. Γιώργο Αγριαδέλη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, κ. Ευάγγελο Γκαράνη, ζήτησαν την ανάπτυξη μία νέας αίθουσας για το Δημοτικό Σχολείο και μίας ακόμη για το Νηπιαγωγείο Γαλήνης, όπου φοιτούν 27 παιδιά. Επίσης, ζήτησαν να κατασκευαστεί και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου θα μπορούν να αθλούνται οι μαθητές και να φιλοξενούνται διάφορες σχολικές εκδηλώσεις.

Στον Πλατύκαμπο, τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων μαζί με την ανάπτυξη δύο νέων αιθουσών διδασκαλίας ζήτησε ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλατυκάμπου, κ. Δημήτρης Μπαμπαλιούτας, σημειώνοντας ότι φέτος στο σχολείο φοιτούν 122 μαθητές, αριθμός που είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί τα προσεχή έτη, αφού έχουν φθάσει στα 43 τα παιδιά που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο Πλατυκάμπου. Της κατασκευής νέων αιθουσών υπερθεμάτισε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατυκάμπου, κ. Αντώνης Φασφαλής.

Ο κ. Σακελλαρίου δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει όλα τα αιτήματα για την κατασκευή των νέων αιθουσών, θυμίζοντας ότι για να προχωρήσουν τέτοια έργα, πρέπει να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις και να εκπονηθούν οι απαραίτητες κτιριολογικές μελέτες. Σε αυτή την κατεύθυνση από τη δημοτική αρχή Κιλελέρ διερευνάται κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων με Κοινοτικούς πόρους, όπως γίνεται με τις νέες αίθουσες στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατυκάμπου, έργο που θα υλοποιηθεί με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Στην επίσκεψη έδωσαν το «παρών» ο αντιδήμαρχος, κ. Αποστόλης Σιτράς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κιλελέρ, κ. Γιώργος Στατήρης, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Κλεάνθης Θεοδωρούλης και η μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κιλελέρ, κ. Σταυρούλα Τάχατου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass