ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μετρούν τις πληγές τους οι αγρότες στη Λυγαριά

* Ζητούν αποζημιώσεις και αποκατάσταση της βατότητας στους δρόμους

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2013 20:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:34
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Θλιβερή ήταν η εικόνα χθες, την επόμενη ημέρα μετά την ξαφνική θεομηνία με καταιγίδες και ανεμοθύελλα που έπληξε προχθές το απόγευμα για περίπου μία ώρα την ευρύτερη αγροτική περιοχή της Λυγαριάς και του Αργυροπουλίου Τυρνάβου. Όπως έγραψε και χθες η «Ε», λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής ενώ μέχρι εκείνη την ώρα τίποτα δεν έδειχνε για το επερχόμενο μπουρίνι και πολλοί αγρότες βρίσκονταν στα χωράφια τους για να κάνουν τις εργασίες που είχαν προγραμματίσει, ξαφνικά κυριολεκτικά από το πουθενά ο ουρανός σκοτείνιασε και άρχισε να πέφτει δυνατή βροχή με τους κεραυνούς να αστράφτουν. Ταυτόχρονα με την έντονη καταιγίδα, την περιοχή έπληξε ανεμοθύελλα η οποία πέρα από τα άλλα προβλήματα έθεσε σε κίνδυνο τους αγρότες που εκείνη την ώρα ήταν στις εργασίες τους καθώς και σε αποθήκες και άλλες αγροτικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τους λιγοστούς κατοίκους του οικισμού της Λυγαριάς ευτυχώς η ανεμοθύελλα δεν έπληξε έντονα τον ίδιο τον οικισμό γιατί τότε ενδεχομένως να υπήρχαν προβλήματα και σε κατοικίες.
Η ίδια εικόνα και στο γειτονικό Αργυροπούλι όπου έντονη βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν οι χείμαρροι «Καναράς» και «Μπουτζεσμέ» με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Αργυροπουλίου – Δελερίων.
Άμεση ήταν και η κινητοποίηση του Δήμου όπου ο καταγόμενος από το Αργυροπούλι αντιδήμαρχος κ. Λάμπρος Βλιώρας επισκέφθηκε πληγείσες αγροτικές περιοχές.
Σε ότι αφορά στις καλλιέργειες συγκεκριμένα επλήγησαν κυρίως αμπέλια και οπωροφόρα δένδρα. Ο δυνατός άνεμος «γκρέμισε» σειρές από αμπέλια ενώ έριξε από τα δένδρα αχλάδια που ήταν έτοιμα για συγκομιδή. Μεγάλα προβλήματα υπήρξαν με τη βατότητα των αγροτικών δρόμων οι οποίοι είτε κατακλύστηκαν από τα νερά των χειμάρρων είτε έκλεισαν από τα δένδρα που ξεριζώθηκαν από τον άνεμο.
 Μιλώντας χθες ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λυγαριάς κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος, αλλά και άλλοι αγρότες από την ευρύτερη περιοχής μιλούν για σημαντικές καταστροφές και ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο και τον ΕΛΓΑ την αποζημίωση από την καταστροφή και την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι αγροτικοί δρόμοι οι οποίοι τώρα με δυσκολία είναι προσβάσιμοι.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass