ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Εντυπωσίασε η Γιορτή Καλοκαιριού

* Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το ανοιχτό θέατρο Ομολίου

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2013 2:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:36
  
ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Κυριολεκτικά κατακλύστηκε από επισκέπτες για δύο βραδιές, το θέατρο Τεμπών στην 1η Γιορτή Καλοκαιριού που διοργάνωσε ο ΔΟΠΑΠΕΠΤ του Δήμου Τεμπών, με τη στήριξη και του Δήμου Αγιάς, το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος αναφέρθηκε στην 1η Πανδημοτική Γιορτή του Δήμου Τεμπών, στον ονειρικό τόπο που συνθέτουν οι Δημοτικές Ενότητες των πρώην δήμων Νέσσωνος, Κάτω Ολύμπου, Γόννων, Μακρυχωρίου και της Ιστορικής Κοινότητας Αμπελακίων, σημειώνοντας παράλληλα ότι «Στο θέατρο Τεμπών καταργούμε για ένα βράδυ τα διοικητικά όρια δύο όμορων δήμων για να βρεθούμε στα Τέμπη, στην κοιλάδα που ενώνει τον βορά με τον νότο της Ελλάδας. Στόχος μας είναι η καθιέρωση της ενιαίας αυτοδιοικητικής συνείδησης, η στήριξη και προώθηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του τόπου μας. Πάντα στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας είναι ο άνθρωπος, η ποιότητα της καθημερινής του ζωής και ο πολιτισμός μας». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Κώστας Τσεργάς.
Το βράδυ του Σαββάτου, οι γνωστοί Λαρισαίοι δημιουργοί, Θωμάς και Ευριπίδης Μπέκος, παρουσίασαν στο κοινό τα τραγούδια τους. Πατέρας και γιος, ξανά στο μουσικό προσκήνιο με την τέταρτη κατά σειρά δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «QUARK». Τα τραγούδια τους ερμήνευσαν και παρουσίασαν στο θέατρο Τεμπών, προσεγγίζοντας με κριτική διάθεση το σημερινό κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.
Ερμηνευτές – ορόσημα της δισκογραφίας του τόπου μας έδωσαν πνοή στα στιχουργήματα του Θωμά Μπέκου και ηγήθηκαν των μουσικών ακροβασιών που ο γιος του, Ευριπίδης, επιμελήθηκε.
Προχθές Κυριακή επίσης στο κατάμεστο από κόσμο ανοιχτό θέατρο Τεμπών, παρουσιάστηκε μια πανδαισία χορευτικών συγκροτημάτων. Συμμετείχαν όλοι οι σύλλογοι, από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του σημερινού δήμου Τεμπών, γεγονός που σηματοδοτεί την ενότητα του δήμου, και ικανοποίησε πολύπλευρα τον υπεύθυνο της διοργάνωσης πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Κώστα Τσεργά, ο οποίος μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στο διήμερο, αλλά και τους εκατοντάδες επισκέπτες.
Τα χορευτικά τμήματα από το σύνολο της επικράτειας του δήμου Τεμπών , παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς των περιοχών Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θράκης.
Τα χορευτικά συνόδευε η ορχήστρα «Ήχος γηγενής» με τους
Κωστούλη Κώστα κλαρίνο, Γραμμένο Αντώνη τραγούδι,
Μακρυγιάννη Γιάννη κρουστά, Καλαμπούκα Χρήστο λαούτο,
Ζιώζια Θανάση βιολί.
Συνολικά συμμετείχαν δεκατέσσερα χορευτικά τμήματα των συλλόγων Μ.Ε.Σ. Συκουρίου με δυο χορευτικά τμήματα εφήβων και ενηλίκων, Σύλλογος Γυναικών Δήμου Νέσσωνα με μικτό χορευτικό τμήμα, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού με χορευτικό τμήμα ενηλίκων, Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης με χορευτικό τμήμα ενηλίκων Μ.Ε.Σ. Όσσας με χορευτικό τμήμα γυναικών, Μ.Ε.Σ. Παραποτάμου «Ο Προφήτης Ηλίας» με χορευτικό τμήμα γυναικών, Εξωραϊστικός Σύλλογος Πουρναρίου με μικτό χορευτικό τμήμα, Κοινή Δράση Μακρυχωριτών με χορευτικό τμήμα εφήβων, Μ.Ε.Σ. Καλοχωρίου με μικτό χορευτικό τμήμα ενηλίκων, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιπεύκης «ΜΕ.Σ.Α.Κ.» με μικτό χορευτικό τμήμα ενηλίκων, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελάτειας με χορευτικό τμήμα γυναικών, Λαογραφικό Μουσείο, Μορφωτικός Σύλλογος Γόννων, με μικτό χορευτικό τμήμα,
Μανιάρειος Σχολή Αμπελακίων με μικτό εφηβικό χορευτικό τμήμα.
Υπεύθυνοι χοροδιδάσκαλοι ήταν οι Καλούση Μαρία, Καραβασίλης Σωτήρης, Καρατέγος Μιχάλης, Κουκουθάκη Βάσω, Μάγειρας Βαγγέλης, Μακρής Γιώργος και Τσακνάκης Μιχάλης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass