Η Νίκαια αποκτά δημοτική βιβλιοθήκη

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2013 14:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:27
 

 Αρχές Ιανουαρίου του 2014, ξεκινά η κατασκευή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας, η οποία θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής, που παραχωρήθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό, από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, στον Δήμο Κιλελέρ.

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου υπέγραψε ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας ΕΡΓΟΘΕΣΣΑΛΙΚΗ Ο.Ε. κ.κ. Γεώργιο Δαλακούρα και Γεώργιο Παυλίδη, παρουσία της προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κιλελέρ, κ. Γεωργίας Ντάπα.

Το έργο, προϋπολογισμού 211.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ),εισέρχεται άμεσα σε φάση υλοποίησης και αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές καλοκαιριού του 2014. Θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από το πρόγραμμα LEADER, ενώ ο Δήμος Κιλελέρ θα καλύψει τη δαπάνη του ΦΠΑ.

Στο πρόγραμμα  έχει ενταχθεί και ο εξοπλισμός της Βιβλιοθήκης (έπιπλα, Η/Υ & software) η προμήθεια του οποίου θα γίνει με το πέρας των κατασκευαστικών εργασιών.

« Δίνουμε ξανά ζωή και μία νέα υπόσταση στο κτίριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού της Νίκαιας, το οποίο φιλοδοξούμε να γεμίσει με πολίτες όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα με νέους, που αγαπούν το διάβασμα» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κιλελέρ. «Η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα στεγαστεί σε ένα σύγχρονο περιβάλλον και προσδοκούμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, ένα  σημείο συνάντησης για τη νεολαία μας, έναν ευχάριστο χώρο όπου ο καθένας μας θα μπορεί να χαθεί στις σελίδες ενός βιβλίου, να ακολουθήσει το μονοπάτι μιας ιστορίας, να ξεφύγει από τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας » πρόσθεσε ο κ. Κομήτσας.

Μέχρι σήμερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νίκαιας, που ιδρύθηκε το 2001, λειτουργεί σε ένα πολύ μικρό χώρο, μόλις 20 τ.μ., αλλά διαθέτει περίπου 4.000 βιβλία, τα οποία δεν είναι όλα αναπτυγμένα σε βιβλιοστάσια. Το κτίριο όπου θα στεγαστεί βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εθν. Μακαρίου και Γεννηματά και είναι άμεσα προσβάσιμο σε ΑμεΑ. Καλύπτει έκταση 132 τ.μ. είναι ισόγειο, λιθόκτιστο, κεραμοσκεπές και βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 394 τ.μ.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Σύμφωνα με τη μελέτη μεταξύ των εργασιών που προβλέπεται να γίνουν είναι οι εξής: Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων και του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου, δαπάνες για τον εξοπλισμό (βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια, υποδοχή), ώστε να είναι λειτουργικό. Στο εσωτερικό του κτιρίου θα διαμορφωθούν οι εξής χώροι: χώρος υποδοχής, χώρος παιδικού αναγνωστηρίου με βιβλιοστάσιο, χώρος αναγνωστηρίου ενηλίκων, χώρος βιβλιοστασίου, χώρος περιοδικών εφημερίδων με παράλληλη χρήση χώρου εργασίας,  χώροι υγιεινής (W.C. ανδρών, γυναικών και ΑμεΑ).

 Στις κατασκευαστικές εργασίες περιλαμβάνονται:  εργασίες αντικατάστασης των κεράμων της στέγης και των εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων. Αποκάλυψη σε ένα τμήμα της λιθοδομής με κατάλληλο αρμολόγημα. Επένδυση με πέτρα της νότιας πλευράς του κτιρίου, για λόγους αισθητικής,εργασίες αποστράγγισης υπόγειων υδάτων, εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου με πλακόστρωση τμήματος της αυλής, κατασκευή περιμετρικής λιθόκτιστης περίφραξης διαμόρφωση παρτεριών και εγκατάσταση κατάλληλου συστήματος άρδευσης. Τοποθέτηση συστήματος κλιματισμού και εξαερισμού του  εσωτερικού χώρου με εξαεριστήρες οροφής διπλής ενέργειας (προσαγωγή- απαγωγή).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass