Θεσμός το … Ιπτάμενο Καρναβάλι Ελασσόνας!

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:48

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

 

 

Ιπτάμενοι καρναβαλιστές η καλύτερα …το Ιπτάμενο Καρναβάλι για 13η συνεχή χρονιά στην Αποκριά της Ελασσόνας, εκδήλωση που θα προσφέρει μοναδικές στιγμές στον κόσμο, που θα το ζήσει από κοντά. Το καρναβάλι στην Ελασσόνα περιλαμβάνει ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις στα δημοτικά διαμερίσματα με ευθύνη των πολιτιστικών συλλόγων τους, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την πορεία προς... την κορυφή.

Μόνο που στην περίπτωσή της Ελασσόνας η κορυφή είναι …κυριολεκτικά σε μεγάλο υψόμετρο, καθώς η αφετηρία της ξεχωριστής... ιπτάμενης παρέλασής της και των καρναβαλιστών που συμμετέχουν σε αυτήν βρίσκεται στην κορυφογραμμή λίγο έξω από την πόλη της Ελασσόνας, δίπλα από το δημοτικό διαμέρισμα του Δρυμού. Από εκεί πετούν οι μεταμφιεσμένοι αιωροπτεριστές μέχρι να προσγειωθούν στις υπώρειες του βουνού όπου τους υποδέχονται πλήθος κόσμου, επισκέπτες της Ελασσονίτικης Αποκριάς και βέβαια πολλά παιδιά.

Το πρωτότυπο Ιπτάμενο Καρναβάλι πραγματοποιείται για 13η συνεχόμενη χρονιά, υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελασσόνας(Κ.Ε.Δ.Ε.), των αεραθλητών της Ελασσόνας και του Συλλόγου Αεραθλητών Λάρισας. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα διανεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής, θα βραβευτεί η πιο πρωτότυπη και ευφάνταστη στολή και θα ακολουθήσει το παραδοσιακό φαγοπότι.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα με διαφορετικές και γεμάτες φαντασία παρουσίες, με αεραθλητές από όλη την Ελλάδα που θα πετάξουν στον ουρανό της Ελασσόνας με αλεξίπτωτα πλαγιάς έχοντας αποκριάτικα κουστούμια!

Πρόκειται για ένα μοναδικό αλλά και πρωτότυπο happening που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση paramotor, δηλαδή αλεξιπτώτου με μηχανή, που θα δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα στην εκδήλωση πραγματοποιώντας πτήσεις μεγαλύτερης διάρκειας που θα φθάνουν ως και την πόλη της Ελασσόνας. Οι αεραθλητές βάζουν την φαντασία, το κέφι, την ζωντάνια, τα πολύχρωμα αλεξίπτωτα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας την οργάνωση και ο χορηγός του 13ου Ιπτάμενου Καρναβαλιού το κατάστημα «BIKE PARK – Στέφανος Γκατζιούρας» τα δώρα που θα επιβραβεύσουν αυτή την προσπάθεια των αεραθλητών. Χώρος απογείωσης είναι η κορυφή μετά το Δ.Δ. Δρυμού και χώρος προσγείωσης ο χώρος που βρίσκεται, στο 4ο χλμ. του δρόμου Ελασσόνας - Δεσκάτης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

09:30-10:00 : Συγκέντρωση στο χώρο προσγείωσης, στο 4ο χλμ. Ελασσόνας – Δεσκάτης, δηλώσεις συμμετοχής και ενημέρωση των διαγωνιζόμενων.

12:00 : Έναρξη πτήσεων.

14:00 : Λήξη πτήσεων Ιπτάμενων Καρναβαλιών

 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013»

           

Για μία ακόμη χρονιά δεν θα λείψει και ο διαγωνισμός για το ιπτάμενο καρναβάλι που θα κερδίσει τις εντυπώσεις των θεατών και της επιτροπής του Δήμου Ελασσόνας. Η σχετική πρόσκληση αναφέρει: «Ετοιμάστε τις πολύχρωμες στολές σας, βαφτείτε με χρώματα και ελάτε να διαγωνιστείτε. Τα δώρα θα επιβραβεύσουν την προσπάθειά και την φαντασία των αεραθλητών. Μετά την λήξη της εκδήλωσης θα παραχωρηθεί γεύμα προς όλους τους συμμετέχοντες και θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα. Και φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι …σε άμεση συνάρτηση με τις καιρικές συνθήκες της ερχόμενης Κυριακής. Ο διαγωνισμός θα είναι σε ισχύ μόνο αν πετάξουν πάνω από 15 αθλητές στο ατομικό. Προλάβετε και δηλώστε συμμετοχή στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας :

  • Κ.Ε.Δ.Ε. : 2493025440
  • Αεραθλητές Ελασσόνας : Παπαστερίου Κων/νος: 6944721417, e-mail: petritis@hotmail.com – Δημήτρης Πολύζος : 6974007503.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass