Απόκριες στον δήμο Αγιάς

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:48

*Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγα­λοβρύσου, η Τοπική  Κοινότητα και ο Δήμος Αγιάς, δια­τηρώντας την παράδοση, συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Απόκριες 2013» την Κυρι­ακή 17 Μαρτίου, στις 6μμ, στην πλατεία του Μεγαλοβρύ­σου. Η εκδή­λωση αποτελεί αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του ανάμματος του «φανού», της φωτιάς. Κατά τη διάρκειά της

θα μοιρα­στούν τα παραδοσι­ακά αποκριάτικα εδέσματα, χαλβάς, σπανακοτυρό­πιτα, λουκάνικα, μπά­ντζος, και θα ακολουθήσει εορτα­στικό γλέντι με μουσική, χορό, άφθονο κρασί και τραγούδι γύρω από τη φωτιά.

*Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δήμητρας θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα. Οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί και τσίπουρο σε όλους τους καλεσμένους. Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και θα ακολουθήσει γλέντι με την συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας ,με τους Βασίλη Μπαλογιάννη, Λευτέρη Γάλο, Κώστα Μπαλογιάννη και Μάριο Σαρακατσάνο. Οι φίλοι επισκέπτες μπορούν να χαρούν και να διασκεδάσουν σε έναν όμορφο χώρο (υπάρχει πρόβλεψη και για άσχημες καιρικές συνθήκες).

*Ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης σε συνεργασία με το δήμο Αγιάς διοργανώνει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του.

Το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου, στην πανέμορφη και στολι­σμένη πλατεία της Σκήτης θα ανάψει η φωτιά για το κάψιμο του καρνά­βαλου και γύρω από αυτή θα στηθεί ο χορός. Επίσης, διάφορα χιουμο­ριστικά χάπενιγκς θα ανεβάσουν τη διάθεση των επισκεπτών, οι οποίοι θα γευτούν και τα παραδοσιακά εδέσματα που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του συλλόγου.

Την Καθαρά Δευτέρα, από νωρίς το πρωί, στην πλατεία θα στη­θούν καζάνια για το βράσιμο της φασολάδας, θα προσφέρονται σε όλους σαρακοστιανά και άφθονο τσίπουρο (προσφορά του Οινοποιείου Τυρνά­βου και Βρυσσά), ενώ υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής του συγκρο­τήματος «Χορίαμβος» ντόπιοι και επισκέπτες θα χορέψουν πλέκοντας το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Όσοι θελήσουν να πετάξουν τον χαρταετό τους προσφέρεται το γήπεδο της Σκήτης με την πανοραμική θέα προς το Αιγαίο και τη γύρω περιοχή.

* Ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» θα πραγματοποιήσει το διήμερο Κυριακή 17 και Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στην Ανατολή την καθιερωμένη αποκριάτικη εκδήλωση. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα αναβιώσουν παραδοσιακά έθιμα της Αποκριάς. Την Κυριακή 17 Μαρτίου το βράδυ θα γίνει το άναμμα της μεγάλης φωτιάς με τζιανάπενα, στον χώρο του πάρκινγκ δίπλα στην πλατεία, θα ακολουθήσει χορός γύρω από τη φωτιά με παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια και θα προσφερθούν από τον σύλλογο ψημένα λουκάνικα και άφθονο κρασί. Την Καθαρά Δευτέρα στο προαύλιο του σχολείου ο σύλλογος θα προσφέρει στους επισκέπτες παραδοσιακή φασολάδα, μπουρανί, λαγάνες, σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί.

 

 

 

 

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass