ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΦΕΙΔΩ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Οι πιο …αθόρυβες αποκριές!

-Η κρίση …φρέναρε τους άλλοτε ξέφρενους ρυθμούς αποκριάς, στην πόλη

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2013 13:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:48

Της Λένας Κισσάβου

 

Τους άλλοτε ξέφρενους ρυθμούς καρναβαλιού …φρέναρε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η οικονομική κρίση, καθώς η αγορά τους είδους καταγράφει γι άλλη μια φορά πορεία κατιούσα των δεικτών κίνησης και κατανάλωσης.

Το κέφι και η όρεξη για διασκέδαση έχουν για τα καλά χαθεί, από μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού της πόλης, η οποία δεν τόλμησε να κάνει αγορές αποκριάτικων ειδών, όταν το πορτοφόλι της είναι μείων και …μετρά τα κουκιά για να ξεπληρώσει πρώτα τα αυξημένα βάρη των υποχρεώσεων.

Για του λόγου το αληθές, η κ. Αγλαϊα Τριανταφύλλου, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου καταστήματος στη Λάρισα, υποστήριξε ότι: « Οι απόκριες στη Λάρισα περνούν αθόρυβα…!».

Πέρασαν ανεπιστρεπτί τα χρόνια που όλες οι πόλεις και τα χωριά, πραγματοποιούσαν πλούσιες εκδηλώσεις, προσκαλώντας  τον κόσμο να συμμετέχει, να «μασκαρευτεί», να διασκεδάσει και να δώσει χρώμα και ζωντάνια στις μέρες του…

Επίσης, Σύλλογοι και διάφοροι φορείς, δεν πραγματοποιούν πλέον πάρτι –μασκέ, τα οποία είχαν καθιερωθεί κατά ένα τρόπο, αυτή τη περίοδο, αφού κάθε Σαββατοκύριακο επί ένα  μήνα περίπου, τα περισσότερα κέντρα διασκέδασης της πόλης φιλοξενούσαν αυτές τις γιορτινές εκδηλώσεις.

Ως εκ τούτου, οι Λαρισαίοι δεν έδειξαν φέτος έντονο ενδιαφέρον για αγορές αποκριάτικων στολών, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των αγορών τους, αφορούσε παιδικές στολές και μάλιστα οι περισσότερες για ηλικίες μέχρι και 10 ετών.

Οι ενήλικες, αρκέστηκαν στην αγορά αξεσουάρ, όπως περούκες, μάσκες, σπαθιά… κ.α.  και έκριναν περιττά πλέον τα έξοδα για ολοκληρωμένα αποκριάτικα σύνολα. Οι τιμές στολών των ενηλίκων ξεκινούν από 20 ευρώ, ενώ τα αξεσουάρ από δύο ευρώ, μέχρι και δώδεκα μια περούκα ή ένα καπέλο κ.α.

Η μεγαλύτερη κίνηση στα αποκριάτικα είδη, παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζει η κ. Αγλαϊά Τριανταφύλλου, ενώ σημειώνει ότι αυτές τις μέρες απλά γίνονται οι αγορές της τελευταίας στιγμής.

Όπως μας πληροφορεί η ίδια, όλη η αλυσίδα αποκριάτικων ειδών , από την παραγωγή στη διάθεση, επηρεασμένη από το μνημόνιο, προσαρμόστηκε στα σημερινά δεδομένα, χωρίς τολμηρά βήματα, επιλέγοντας τη σιγουριά με τα λίγα, παρά την παρακινδυνευμένη μεγάλη προσφορά.

Ακόμη και στα σχέδια των αποκριάτικων στολών δεν φαίνεται να τόλμησαν να παρουσιάσουν κάτι καινούργιο, αφού η μεγαλύτερη παραγωγή αφορά στα κλασσικά κουστούμια, είτε απευθύνονται σε μικρούς είτε σε μεγάλους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass