Μ. Χαρακόπουλος: Θα ξεπεράσουμε την κρίση αλλά θα υποβληθούμε σε θυσίες

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2013 17:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:06

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, στη Λάρισα.

 

Με το πέρας της παρέλασης ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία πέρασε από συμπληγάδες. Η ελευθερία δεν κατακτήθηκε εύκολα από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάστηκε αυταπάρνηση και θυσίες των Ελλήνων.

Σήμερα, τηρημένων των αναλογιών, δίνουμε ένα δύσκολο αγώνα για να ορθοποδήσει η χώρα. Οι Έλληνες ξέρουμε να πολεμούμε στα δύσκολα και να μην πτοούμεθα από αντιξοότητες.

Και σήμερα, λοιπόν, θα τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας. Έτσι θα τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μνήμη και τις θυσίες των αγωνιστών του ’21».

 

Εξάλλου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις εξελίξεις στην Κύπρο δήλωσε: «Όπως είδατε νωρίτερα, κατέβηκα από την εξέδρα όταν πέρασε το άγημα των Κυπρίων σε ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό και τη μαρτυρική Μεγαλόνησο.

Η κρίση, όμως, της Κύπρου δείχνει ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Όσοι επί μήνες  μας «ψέκαζαν» με επιχειρήματα που βασίζονταν δήθεν στο «ξανθό γένος» που θα έρθει από το βορρά να σώσει την Κύπρο ή εμάς, ή με εναλλακτικά σενάρια, plan b, c μελλοντικής αξιοποίησης των ενεργειακών αποθεμάτων, διαψεύστηκαν οικτρά.

Θα ξεπεράσουμε την κρίση αλλά θα υποβληθούμε όλοι σε θυσίες. Η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης χειρίστηκε με υπευθυνότητα την κρίση της Κύπρου, συμπαραστεκόμενη στη Μεγαλόνησο, στηρίζοντας τις αποφάσεις της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας και ταυτόχρονα διασφαλίζοντας ότι η κρίση δε θα επιβαρύνει τη χώρα μας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass