Διαμαρτυρία σε Δήμο και Περιφέρεια για διατροφή και στέγαση

Δημοσίευση: 02 Απρ 2013 22:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:17

 

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο και στην Περιφέρεια προχώρησε η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα του Νομού Λάρισας και οι φορείς που την συγκροτούν όπως το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, Ένωση Γυναικών κ.α ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις στην κυβέρνηση ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα διατροφής και στέγασης που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οικογένειες ανέργων, χαμηλόμισθων και συνταξιούχων και τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

Μέλη της Επιτροπής με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσο Τσιαπλέ, επισκέφθηκαν πρώτα τον δημαρχεύοντα κ. Αθ. Μαμάκο όπου παρουσία και της αντιδημάρχου Κοινωνικών Πολιτικών κ. Ευαγγελίας Ντάβαρη έθεσαν τα αιτήματα τους για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης φτώχειας όχι όμως με τη μορφή της φιλανθρωπίας.

Στη συνέχεια υπήρξε και συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό ο οποίος εκτιμώντας την διάσταση του προβλήματος είπε ότι θα τεθεί προς συζήτηση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τόσο στο Δήμο , όσο και στην Περιφέρεια παραδόθηκαν υπομνήματα με τις διεκδικήσεις της Επιτροπής που εντοπίζονται ως εξής:

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα του Νομού Λάρισας, που την συγκροτούν το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), ζητά από την Δημοτική Αρχή Λαρισαίων να δώσει λύση ή να διεκδικήσει από την κυβέρνηση άμεσες λύσεις για δυο σημαντικά προβλήματα οικογενειών ανέργων, απλήρωτων εργατών, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Πρόκειται για τα προβλήματα της διατροφής και της στέγασης, τέτοιων οικογενειών, που λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε, του ΔΝΤ και της μεγαλοεργοδοσίας, παίρνουν όλο και μεγαλύτερη έκταση και στην πόλη μας.

Τόσο στο Δήμο, όσο και στην Περιφέρεια τα μέλη της Επιτροπής κατέθεσαν υπομνήματα με τις προτεινόμενες δράσει και λύσεις που εντοπίζονται:

*  Για το πρόβλημα της διατροφής των οικογενειών των ανέργων, μερικώς απασχολούμενων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και ιδιαίτερα των παιδιών:

* Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία.

* Δημιουργία κρατικής αγοράς, που θα συγκεντρώνει και θα διαθέτει τρόφιμα σε ανέργους, μερικώς απασχολούμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.

* Για το πρόβλημα των εξώσεων από τα σπίτια και της στέγασης, οικογενειών ανέργων και φτωχών εργατικών-λαϊκών στρωμάτων που αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο:

 * Να νοικιαστεί ένα από τα κλειστά ξενοδοχεία της πόλης μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ή του Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τις άμεσες ανάγκες στέγασης, όσων αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο και τους γίνεται έξωση.

* Επιδότηση του ενοικίου για τους ανέργους στο 100% της αξίας του από το κράτος.

* Να νοικιαστούν από το υπουργείο Παιδείας, κλειστά ξενοδοχεία για να στεγαστούν σπουδαστές, παιδιά ανέργων ή φτωχών οικογενειών που σπουδάζουν στην πόλη μας και δεν καλύπτονται από τις σπουδαστικές εστίες.

* Δήμευση κατοικιών που έχουν περάσει στην κυριότητα των Τραπεζών από πλειστηριασμούς για την ικανοποίηση λαϊκών στεγαστικών αναγκών. Δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας για λαϊκές ανάγκες σε στέγη ή σε σχολικά κτίρια.

* Να επαναλειτουργήσει ο ΟΕΚ, εξυπηρετώντας τους σκοπούς της ίδρυσης του. Να ξεπαγώσουν όλα τα προγράμματα εκτός των επιδοτούμενων μέσω Τραπεζών. Χορήγηση άτοκων δανείων με κεφάλαια του ΟΕΚ για την απόκτηση κατοικίας στο ύψος της αξίας της.

* Να ξεκινήσει άμεσα το κατασκευαστικό πρόγραμμα του ΟΕΚ. Άμεση δημοπράτηση και ανέγερση Εργατικών Κατοικιών στις συνοικίες Τούμπας και Αγίου Θωμά. Να γίνουν εργατικές κατοικίες στα οικόπεδα  Ομορφοχωρίου,  Τσαριτσάνης, Φαλάνης.

* Να δημιουργηθούν νέες σπουδαστικές εστίες για το ΤΕΙ, την Ιατρική-Βιοχημεία.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass