ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ- ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ- ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Μεγαλοϊδιοκτήτης ακινήτων που πληρώνει για ενοίκια 1 εκατ. ευρώ

Το ελληνικό παράδοξο στην αέναη περιπέτεια του ανορθολογισμού- Ενοίκιο 9.000 ευρώ μηνιαίως για να στεγάζονται τα αρχεία εφορίας που καταργήθηκε

Δημοσίευση: 05 Απρ 2013 23:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:23

 

 

Περί το 1 εκατ. ευρώ δαπανά κάθε χρόνο το Ελληνικό Δημόσιο σε ενοίκια γραφείων προκειμένου να στεγάσει υπηρεσίες του στη Λάρισα. Την ίδια στιγμή υπάρχουν στην πόλη κτίρια ιδιοκτησίας του Δημοσίου που παραμένουν αναξιοποίητα. Και ταυτόχρονα οι κυβερνώντες προσπαθούν  υποτίθεται με νύχια και με δόντια να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες.

Είναι προφανές ότι με τα ενοίκια που πληρώνει κάθε χρόνο το Δημόσιο στη Λάρισα θα μπορούσε να αγοράζει και μια πολυκατοικία ετησίως. Αν μπορούσε να εξοικονομήσει το ποσό των ενοικίων και να το επενδύσει, αν το δανειζόταν εν τέλει, σε λίγα μόνο χρόνια θα είχε στεγάσει όλες τις υπηρεσίες σε ιδιόκτητα κτίρια. Αν και αυτό φαντάζει άσκοπο καθώς το Δημόσιο είναι ήδη μεγαλοϊδιοκτήτης ακινήτων και στη Λάρισα.

Παρά την υποχρεωτική μείωση ενοικίων του Δημοσίου που επιβλήθηκε με νόμο το 2012, το κόστος των ενοικιαζομένων χώρων στη Λάρισα ξεπερνά τις 80.000 ευρώ μηνιαίως. Ποσό που μόνον αμελητέο δεν είναι σε εποχή που επιχειρείται πολυεπίπεδη περιστολή του κόστους λειτουργίας του Δημοσίου.

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Λάρισας της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας, επισυνάπτοντας τον πίνακα με τις 44 υπηρεσίες που λειτουργούν «στο νοίκι» και τα ποσά που πληρώνονται για την καθεμία. Επίσης παραθέτει και κάποια κτίρια ιδιοκτησίας του Δημοσίου στη Λάρισα που παραμένουν αναξιοποίητα.

Κορυφαία περίπτωση δαπάνης που μάλλον εντάσσεται στην κατηγορία της σπατάλης αποτελεί η καταργηθείσα Γ΄ ΔΟΥ Λάρισας. Ενώ έχει ενσωματωθεί στην Β΄ ΔΟΥ και λειτουργεί πια στα γραφεία της τελευταίας στον πεζόδρομο της Ρούσβελτ, εντούτοις εξακολουθεί να νοικιάζει ολόκληρο το κτίριο στην Παύλου Μελά, πίσω από το δημαρχείο, για να στεγάζεται το αρχείο της. Πράγμα που στοιχίζει 9.000 ευρώ το μήνα, μετά τη μείωση του ενοικίου. Η προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Ευαγγ. Κωφού, έχει αποστείλει δεύτερο σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζοντας υπερβολική την κατάσταση, δίχως όμως να υπάρξει κάποια ενέργεια.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εντέλλεται για την είσπραξη και την χρηστή διαχείριση των εσόδων του Δημοσίου, είναι οι πρωταθλήτριες στη δαπάνη ενοικίων για τη στέγασή τους στη Λάρισα.

(Αναλυτικά στοιχεία στην αυριανή έκδοση της «Ε»)

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass