Ασημένια διάκριση για το λευκό κρασί «ΕΥΒΙΟΤΟΣ» Μηνά

Δημοσίευση: 11 Απρ 2013 15:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:33

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

 

 

Ελπιδοφόρα και ευχάριστα τα νέα για τα κρασιά Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Ελασσόνας, που πήραν ακόμη μία σημαντική διάκριση. Διακρίσεων συνέχεια για το Οινοποιείο Αθανασίου Μηνά, που εδρεύει στη Μηλέα Σαρανταπόρου, στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, και που πήρε μέρος με το λευκό κρασί «ΕΥΒΙΟΤΟΣ», στον 13ο Διεθνή διαγωνισμό Οίνου, που έγινε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη.

Η διάκριση για το Οινοποιείο Μηνά έχει να κάνει με ασημένιο μετάλλιο -  για ακόμη μια φορά - που δόθηκε στο λευκό κρασί «ΕΥΒΙΟΤΟΣ», κάτι που δεν περνά απαρατήρητο. Όπως, χαρακτηριστικά ανέφεραν οι άνθρωποι του Οινοποιείου, εμφανώς ικανοποιημένοι, «για το συγκεκριμένο λευκό κρασί η σημαντική ασημένια διάκριση οφείλεται στο ότι τα αμπέλια της Ελασσόνας έχουν αναγνωριστεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με βάση τη νομοθεσία Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)».

Πάντως, οι επισκέπτες του περιπτέρου του Οινοποιείου (οικογενειακής επιχείρησης) Μηνά στην 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Θεσσαλονίκης (DETROP 2013) έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων για την χαρακτηριστική οξύτητα, την μοναδική μεταλλική γεύση και την επίγευση των πράσινων άγουρων φρούτων του διακριθέντος οίνου, που η διάκριση του, αν μη τι άλλο, ανοίγει νέες «πόρτες» στην Ελληνική αγορά και όχι μόνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass