Παγετός κατάστρεψε αμυγδαλιές στο Δομένικο

Δημοσίευση: 17 Απρ 2013 16:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:39

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα  Τσόλα

 

Σε απόγνωση  βρίσκονται δεκάδες  αγρότες αμυγδαλοπαραγωγοί του Δομένικου οι καλλιέργειες των οποίων  υπέστησαν ζημιά από παγετό τα ξημερώματα από 16 προς 17  Μαρτίου 2013. Ο παγετός ήταν τόσο δυνατός  ο οποίος δημιούργησε  τεράστιες καταστροφές στο σύνολο των καλλιεργειών.

Με κατεπείγουσα επιστολή του ο πρόεδρος της  Τοπικής Κοινότητας Δομένικου κ. Βασίλης Τσικούρας και τα μέλη κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμής και Γεώργιος Νικολούλης προς τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων  αφού σημειώνουν ότι επειδή η ζημιά  από τον παγετό δεν φαίνεται αμέσως, αλλά μετά από αρκετές μέρες  φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής η οποία  είναι μεγαλύτερη του 70%, ζητούν άμεση παρέμβαση του Οργανισμού.

Στην επιστολή του  προς τον Οργανισμό ο κ. Τσικούρας και τα μέλη  του συμβουλίου τονίζουν επίσης μεταξύ άλλων:

«Σήμερα μπορούμε  να διαβεβαιώσουμε αυτό που φοβόμασταν. Έμπειροι παραγωγοί πολλών δεκαετιών  δηλώνουν ξεκάθαρα ότι η ζημιά είναι μεγαλύτερη του 70%. Κατόπιν όλων αυτών θα σας παρακαλούσαμε το συντομότερο να έλθετε, να ελέγξετε οι ίδιοι και να διαπιστώσετε το αληθές των όσων σα αναφέρουμε. Αυτό που θέλουμε να σας τονίσουμε είναι ότι όλοι μας εξαρτώμαστε άμεσα από την παραγωγή αμυγδάλου, δεδομένου ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων  είναι η κύρια ασχολία. Πιθανή απώλεια εισοδήματος θα σημάνει την οικονομική εξόντωσή μας»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass