Μειώνουν τιμές στα παράλια Λάρισας

Δημοσίευση: 19 Απρ 2013 0:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:41

 

Της Λένας Κισσάβου

 Αναμένοντας φέτος μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, στα παράλια του νομού Λάρισας, σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών πρακτορείων, οι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων, έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους και αναμένουν την «οικονομική ανάσα» του καλοκαιριού. Με τα σημάδια των περσινών πληγών, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, να είναι έντονα ακόμη στον κλάδο, κάνουν νέο ξεκίνημα σαιζόν, ευελπιστώντας σε καλύτερες μέρες και στοχεύοντας με μειωμένες τιμές να δελεάσουν. Εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης, καλούνται να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προκειμένου να κερδίσουν τις προτιμήσεις τουριστών, παρέχοντας οικονομικές διακοπές με τις καλύτερες που θα μπορούσαν να προσφέρουν παροχές.

Αυτό τουλάχιστον προτείνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Λάρισας, κ. Ηλίας Ευσταθίου, ο οποίος υποστηρίζει μεν ότι οι τιμές των καταλυμάτων του νομού Λάρισας, εμφανίζονται τη νέα σαιζόν μειωμένες κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, αλλά αυτό και μόνο δεν είναι αρκετό, για να δελεάσει τουρισμό όταν δεν συνδυάζεται με καλή εξυπηρέτηση. Συγκεκριμένα ο κ. Ευσταθίου τόνισε ότι: «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικές. Να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, άσχετα με το κόστος τιμής του δωματίου τους και να κάνουν πράξη τη καλή φιλοξενία, ώστε να κερδίσουν τους πελάτες. Να μην εφησυχάζουν, παρά να προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο και μάλιστα ακόμη περισσότερο σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, σεβόμενοι τους πελάτες…».

Οι πρώτες πληροφορίες τουριστικών πρακτορείων αναφέρουν ότι αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός τουριστών στα παράλια της Λάρισας, από πέρυσι ,μας ενημερώνει ο κ. Ευσταθίου, συμπληρώνοντας παράλληλα όμως ότι «…δεν έχουμε εγγυημένες αφίξεις».

Βουλγαρία, Σερβία και μικρότερος αριθμός τουριστών από Γερμανία,  είναι οι χώρες προέλευσης των ατόμων που αναμένονται,  «ποντάροντας» βέβαια οι επιχειρηματίες και φέτος, για άλλη μια χρονι και τους Ελληνες, οι οποίοι ουσιαστικά στηρίζουν τα παράλια χρόνια τώρα.

Για αφίξεις Ρώσων, που αναμένονται γενικότερα φέτος στη Θεσσαλία, ο κ. Ευσταθίου, το αποκλείει να μεταβούν στα παράλια της Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι οι τουριστικοί πράκτορες που οργανώνουν αυτές τις εξορμήσεις στην Ελλάδα, απαιτούν διαμονή σε ξενοδοχεία και καταλύματα, τουλάχιστον τεσσάρων αστέρων, τα οποία ο νομός Λάρισας δεν διαθέτει.

Συγκεκριμένα ανάφερε ότι σήμερα ο νομός Λάρισας έχει 220 επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, εκ των οποίων ξενοδοχεία μέχρι και τριών αστέρων και ενοικιαζόμενα δωμάτια-ξενώνες από 2 μέχρι 4 κλειδιά. Απ αυτές τις επιχειρήσεις, οι 200 βρίσκονται στα παράλια του νομού.

Όσο για τη διάρκεια της σαιζόν, ο κ. Ευσταθίου, τονίζει ότι ξεκινά από τις αρχές Μαϊου και τελειώνει τον Οκτώβριο, όπου βέβαια ορισμένες ακόμη περιοχές διατηρούν τουρισμό, προσφέροντας τότε τις χαμηλότερες τιμές όλης της υπόλοιπης σαιζόν.

Και ενώ οι επιχειρηματίες του κλάδου, φαίνεται να πορεύονται στο καλοκαίρι, με συγκρατημένη φιλοδοξία, αλλά με ελπίδες για ανάταση, ζητούν να στηρίξουν τις προσπάθειές τους και οι Δήμοι, και συγκεκριμένα, όπως δηλώνει ο κ. Ευσταθίου: « Ζητούμε καλύτερη διαχείριση της καθαριότητας των παραλίων, καλύτερη εποπτεία τους από αυθαίρετες δράσεις, καλύτερη αστυνόμευση (π.χ. με τους πλανόδιους). Παράλληλα η πολιτεία θα πρέπει να απλουστεύσει τις διαδικασίες ένταξης τουριστικών επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ, και να ορίσει ίδια κριτήρια τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενώνες.

Τέλος απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους τοπικούς φορείς, Περιφέρεια και Δήμους, να δημιουργήσουν επιτέλους το πολυπόθητο «μπραντ νέϊμ», των παραλίων, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά ως τουριστικό προϊόν, σε ξένους τουρίστες».

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass