«ΠΥΡΕΤΟΣ» ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝ. ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Παρεμβάσεις σε δρόμους... που σώζουν ζωές!

Δημοσίευση: 22 Απρ 2013 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:45
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Κρίσιμες για την ασφάλεια αλλά και ιδιαίτερα χρήσιμες παρεμβάσεις κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Επαρχίας Ελασσόνας και σε σημεία του Εθνικού άξονα Ελασσόνας – Κοζάνης ολοκληρώθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
«Πυρετός» δουλειάς τους τελευταίους δύο και πλέον μήνες από το Κλιμάκιο Ελασσόνας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και... βέβαια η «φρέσκια» εικόνα του οδικού δικτύου είναι ολοφάνερη.
Η «Ε» βρέθηκε σε συγκεκριμένα σημεία των παρεμβάσεων και αποτύπωσε, με τη συνεργασία του υπευθύνου του Κλιμακίου Ελασσόνας κ. Θανάση Ζαρζώνη, τις όποιες εργασίες έγιναν το τελευταίο διάστημα σε επικίνδυνα και όχι μόνο σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής Ελασσόνας.
Η καταγραφή των όσων έγιναν, σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον. Αναλυτικά:
- Επαρχιακή οδός Λυκουδίου – Αζώρου: Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας παραπλεύρως του ποταμού. Επισκευή κιγκλιδωμάτων στη γέφυρα της Αζώρου, καθώς και σήμανση και τοποθέτηση αντανακλαστήρων υψηλής αντανακλαστικότητας.
- Επαρχιακή οδός Λυκουδίου – Γιαννωτών: Επισκευή κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση ειδικών αντανακλαστήρων πάνω σε ορθοστάτες στη γέφυρα και σήμανση.
- Επαρχιακή οδός Πυθίου: Κατασκευή κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Σήμανση και στις δύο γέφυρες της συγκεκριμένης επαρχιακής οδού.
- Επαρχιακή οδός Καλλιθέας – Καρυάς – Λεπτοκαρυάς: Κατασκευή και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στη γέφυρα που βρίσκεται στην ΧΘ. 2+800 της επαρχιακής οδού, καθώς και σήμανση.
Ακόμα, στον ίδιο δρόμο: Κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας εκατέρωθεν της υπάρχουσας γέφυρας στην διασταύρωση Σκοπιάς.
- Εθνική οδός Ελασσόνας – Κοζάνης: Κατασκευή και τοποθέτηση μεγάλου μήκους μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και στηθαίων ασφαλείας στην γέφυρα Λυκουδίου, καθώς και σήμανση υψηλής αντανακλαστικότητας.
- Επαρχιακή οδός Μηλέας: Κατασκευή μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στην γέφυρα που βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο από την Εθνική οδό.
- Επαρχιακή οδός Ελασσόνας – Τσαριτσάνης: Κατασκευή ειδικών μεταλλικών κιγκλιδωμάτων χωρίς να καλύπτουν τμήμα του οδοστρώματος, που τοποθετήθηκαν στην Α’ γέφυρα της Τσαριτσάνης.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως στις περισσότερες από τις παραπάνω γέφυρες...δεν υπήρχαν καν κιγκλιδώματα από τότε που είχε κατασκευαστεί ο δρόμος! (...αρκετές δεκαετίες πριν). Ίσως ένα ακόμα κακό «δείγμα γραφής» της έλλειψης φροντίδας από τη μεριά της Ελληνικής πολιτείας.
«Τα έργα αυτά θα συνεχιστούν σε όλο τον Νομό Λάρισας και φυσικά και στην Επαρχία Ελασσόνας από το Κλιμάκιο Ελασσόνας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερ. Ενότητας Λάρισας. Δεν θα μείνει επικίνδυνο σημείο στους δρόμους που δεν θα προστατευθεί», διαβεβαίωσε κατηγορηματικά η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου, δίνοντας και το στίγμα για το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass