Κ. Βιρβιδάκης: Η ανάπτυξη έρχεται μόνο με πολιτικές...

Δημοσίευση: 25 Απρ 2013 15:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:51

«Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Δεν είναι μείγμα ευχών και προσευχών. Επιτυγχάνεται με υλοποίηση πολιτικών» επεσήμανε σε δηλώσεις του στην "Ε" ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο οποίος μετείχε σήμερα στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας για την νέα Αναπτυξιακή Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ενώ, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ του υπουργείου, Γιώργος Γιαννούσης, υπογράμμισε: «από δω και πέρα η ευημερία δεν θέλουμε να προέρχεται από δάνεια αλλά από την παραγωγικότητα» και προσέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καινοτομία.

Επίσης, ο αρμόδιος υφυπουργός επεσήμανε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα- ένα για την κάθε Περιφέρεια-να αξιοποιηθούν σύμφωνα με τις ειδικές συνθήκες της κάθε Περιφέρειας ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εξάλλου ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, υπογράμμισε -δίνοντας και το στίγμα της πολιτικής του για την Θεσσαλία- ότι το ζητούμενο είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και σε αυτό στοχεύει η Περιφέρεια. «Για να πετύχουμε η ατομική ευθύνη του καθενός πρέπει να γίνει εθνική» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα για την νέα προγραμματική περίοδο έχει εξασφαλίσει το πόσο των 20,5 εκ. ευρώ συν τα κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις και την περίοδο αυτή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια ανάλογων συνεδρίων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας προκειμένου στα τέλη Ιουνίου να ξεκινήσει ο ανεπίσημος διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε τον Οκτώβριο να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για το ΕΣΠΑ. Ενώ η στόχευση είναι από τις αρχές του 2014 να ξεκινήσουν οι προκηρύξεις των έργων.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα με εισηγήσεις εκπροσώπων υπουργείων, φορέων, αυτοδιοικητικών, και κοινωνικών εταίρων.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass