Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΗΡΥΞΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Οι Λαρισαίοι κατέκλυσαν το Παραδοσιακό Χωριό

Δημοσίευση: 25 Απρ 2013 23:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:51

Της Νατάσας Πολυγένη

Με χορούς, τραγούδια και εικαστικά δρώμενα άνοιξε τις πύλες του  το απόγευμα στη κεντρική πλατεία Λάρισας το 15ο Παραδοσιακό Χωριό. Θεσμός πλέον για τη Λάρισα, το Παραδοσιακό Χωριό που με την έναρξη του ανοίγει επίσημα τον κύκλο των εκδηλώσεων για την περίοδο του Πάσχα. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης έχοντας στο πλευρό του, τους αντιδημάρχους, το ΔΣ του ΔΟΠΑΕΛ και την υπεύθυνη διοργάνωσης των εκδηλώσεων κ. Βάσω Οικονόμου, καλωσόρισε τους Λαρισαίους που κατέκλυσαν την πλατεία για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και σε σύντομο χαιρετισμό του έκανε λόγο για ένα καταξιωμένο θεσμό που χρόνο με το χρόνο γιγαντώνεται και ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι και συνεταιρισμοί συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή αγάπης και προσφοράς. Στις χθεσινές εκδηλώσεις την παράσταση έκλεψαν οι μικροί χορευτές των Λεσχών πολιτισμού, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, να παρουσιάζουν τις εργαστηριακές ασκήσεις του σχολικού έτους 2012 – 2013 κομμωτικής και μαγειρικής.

Παράλληλα, το εκπαιδευτικό προσωπικό του βρεφονηπιακού σταθμού του Ο.Α.Ε.Δ λειτούργησε  πασχαλινό εικαστικό εργαστήρι  για παιδιά. Οι συμμετέχοντες κατασκεύασαν πασχαλινές λαμπάδες και καλαθάκια για το Λάζαρο. Ακόμη προβλήθηκε η θεατρική παράσταση « Εμμέλεια, μια σύγχρονη Σταχτοπούτα» από τους μαθητές της ΕΠΑ.Σ. Ο.Α.Ε.Δ. Καρδίτσας. Τα παραδοσιακά προϊόντα και οι χειροποίητες πασχαλινές εικαστικές δημιουργίες που φιλοξενούνται στα περίπτερα της πλατείας τράβηξαν τα βλέμματα των επισκεπτών. Το χωριό θα λειτουργεί καθημερινά από 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι   και 5 το απόγευμα έως 10 το βράδυ.

 Η επόμενη εκδήλωση προγραμματίζεται για το Σάββατο στις 7 μ.μ. στο προαύλιο του ιερού ναού Αγίου Κωνσταντίνου. Μέσα από τη διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού «Πασχαλιά με αγάπη και φιλιά» θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν, να ψυχαγωγηθούν, να επικοινωνήσουν, να απελευθερωθούν, να εκφραστούν δημιουργικά, να διευρύνουν τη φαντασία τους, να εξοικειωθούν με τη θεατρική πράξη και το θέατρο. Ακόμη καθηγητές και μαθητές από τα τμήματα μουσικής των λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass