ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 60% ΦΕΤΟΣ, Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΡΒΟΥΝΩΝ

Θα ψήσουμε στη σούβλα λιγότερα αρνιά

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2013 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:00
Της Λένας Κισσάβου
Κατά 60%, είναι μειωμένη η αγοραστική κίνηση, σε σχέση με πέρυσι, στην προμήθεια κάρβουνων από τους Λαρισαίους, για το ψήσιμο του οβελία, όπως δηλώνει ο κ. Αιμίλιος Γίτσης, που διαθέτει την παλαιότερη καρβουναποθήκη στη Λάρισα.
Αυτό βέβαια, κάνοντας τον συνειρμό, θα μπορούσε να σημαίνει ότι λιγότεροι φέτος θα τηρήσουν το έθιμο του ψησίματος του αρνιού στη σούβλα, ή ότι ένα αρνί θα το μοιραστούν τουλάχιστον δύο οικογένειες μαζί, ή ότι και κάποιοι θα βάλουν μισό αρνί στον φούρνο, επιλογή που σταδιακά φαίνεται με τα χρόνια να κερδίζει μεγαλύτερο έδαφος.
Αναφέροντας μεν ο κ. Γίτσης, ότι και οι επαγγελματίες του είδους, ήταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν πτώση της ζήτησης, κάνοντας από τη μεριά τους μικρότερες προμήθειες για το φετινό Πάσχα, παρόλα αυτά εξέπληξε και τους ίδιους το μεγάλο ποσοστό της.
«Πρώτα ψάχνουν να βρουν φθηνό αρνί και μετά να αγοράσουν την ανάλογη ποσότητα κάρβουνων. Καθότι, άλλες χρονιές οι Λαρισαίοι ξεκινούσαν τις αγορές κάρβουνων, έναν μήνα πριν το Πάσχα, στο πλαίσιο των προετοιμασιών τους και φέτος διαπιστώνεται ότι όλο και περισσότεροι το αφήνουν τελευταία στιγμή, εξαντλώντας πρώτα την έρευνά τους για την αγορά φθηνού αρνιού.
Η κίνηση συγκεκριμένα φέτος ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και θα κορυφωθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο. Παρατηρείται να αγοράζουν λιγότερες ποσότητες, ακόμη και για μισό αρνί. Εμφανίζονται πιο απόλυτοι όσο αφορά στα κιλά που θέλουν να αγοράσουν, απ΄ την άποψη να μην ξεφύγουν ούτε κιλό παραπάνω απ’ αυτά που ζητούν, έχοντας υπολογίσει και το ένα ευρώ», υποστηρίζει ο κ. Γίτσης.
Όσο αφορά στην τιμή πώλησης του κάρβουνου, ο κ. Γίτσης, αναφέρει ότι έχει μείνει σταθερή από το 2007, και συγκεκριμένα 1 ευρώ το κιλό.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των αγοραστών, εμπιστεύονται για τις αγορές τους κάθε χρόνο τους επαγγελματίες του είδους στην πόλη, ενώ λιγότεροι είναι αυτοί που θα προτιμήσουν ευκαιριακούς πωλητές κάρβουνων.
Αν και μεγάλη μερίδα Λαρισαίων αναμένεται να προμηθευτεί τα κάρβουνα που θα χρησιμοποιήσει στο ψήσιμο του οβελία, την τελευταία στιγμή, παρόλα αυτά, η κίνηση μέχρι σήμερα ήδη παρουσιάζει μια μεγάλη πτώση, που παραπέμπει στο ότι πιθανόν η οικονομική κρίση να εξαλείφει σταδιακά ένα από τα πιο σημαντικά έθιμα του Πάσχα.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass