Οι Επιτάφιοι και η Ανάσταση σε ναούς

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2013 4:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:00
Ανακοινώθηκαν από ναούς και δήμους τα προγράμματα των Επιταφίων και της Ανάστασης, ως ακολούθως:
ΛΑΡΙΣΑ
Το πρόγραμμα της περιφοράς του Επιταφίου του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, σήμερα Μ. Παρασκευή, έχει ως ακολούθως: Την 7:30 απογευματινή θα ψαλεί στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Αχιλλίου, η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου. Την 9:30 νυκτερινή θα γίνει η έξοδος του Επιταφίου από τον ναό, με πομπή, μέσω των οδών Πολυκάρπου - Βενιζέλου - Παπαναστασίου προς την πλατεία Κεντρική, όπου θα γίνει η συνάντηση των Επιταφίων και θα αναπεμφθεί δέηση. Από εκεί, η πομπή θα επιστρέψει στον ιερό ναό Αγίου Αχιλλίου μέσω των οδών Κύπρου - Ερμού - Βενιζέλου - Πολυκάρπου.
ΜΕΤΡΑ
Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης κάθε είδους οχήματος σε οδούς της Λάρισας, θα ισχύσουν κατά την επίσημη περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Αχιλλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ως εξής: Απαγορεύεται η διέλευση και στάθμευση κάθε είδους οχήματος στις παρακάτω οδούς, από ώρα 20.00 της 3-05-2013 και μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων: α. ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ β. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ γ. ΜΑΝΩΛΑΚΗ δ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, από τη διασταύρωσή της με την οδό I. Δραγούμη μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Κύπρου, ε. ΚΥΠΡΟΥ, από τη διασταύρωσή της με την οδό Σκαρλάτου Σούτσου μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Ολύμπου.
ΣΥΚΟΥΡΙΟ
Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και ώρα 19.30 θα ψαλεί στον ιερό ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης η ακολουθία των Ιερών Παθών του Κυρίου, χοροστατούντος του εφημερίου του ναού. Η χορωδία της Μουσικής Σχολής θα ψάλει τα εγκώμια. Στις 21.15 της ίδιας ημέρας θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου, από τον ναό και θα περάσει από τις οδούς Αγίου Κων/νου, πλατεία Ρ. Φεραίου, I. Μακρυγιάννη, 28ης Οκτωβρίου, Β. Τζούκα, Κων/πόλεως,25ης Μαρτίου, πλατεία Αμβροσίου, Αλ. Παναγούλη, πλατεία Θέμιδος και Αγίου Κων/νου προς την εκκλησία, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής της Μουσικής Σχολής. Οι επίσημοι, θα προσέλθουν στις 21.00.
Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στη Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου θα λειτουργήσουν οι παρακάτω χώροι στάθμευσης: Χώρος στάθμευσης στο πρώην Δημαρχείο. Χώρος στάθμευσης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Μπάρος), (πάρκινγκ Πανταζή). Χώρος στάθμευσης στην οδό Τεμπών, 50 μέτρα από την πλατεία Θέμιδος (σε οικοπεδικό χώρο παραχώρηση του συνδημότη κ. Κων/νου Λανάρα).
ΑΓΙΑ
Στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς σήμερα το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 9:00 – 12:00 ακολουθία Μεγάλων Ωρών – Αποκαθήλωση και το απόγευμα 4:00 – 6:30 όρθρος Μεγάλου Σαββάτου, εγκώμια και περιφορά Επιταφίου. Αύριο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου από τις 7:30 ως τις 10:00 εσπερινός με θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου («πρώτη Ανάσταση»). Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 11:15 – 12:00 Παννυχίδα Μεγάλου Σαββάτου. Στις 12 τα μεσάνυκτα η τελετή της Αναστάσεως («Χριστός Ανέστη») και 00:15 – 1:45 όρθρος του Πάσχα και αναστάσιμη θεία Λειτουργία.
Στους Ιερούς Ναούς Αγίων Αντωνίων, Αγίου Γεωργίου και Τιμίου Προδρόμου Αγιάς σήμερα το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 9:00 – 12:00 ακολουθία Μεγάλων Ωρών – Εσπερινός – Αποκαθήλωση και το βράδυ 7:30 – 11:00 ακολουθία Επιταφίου (Συνάντηση Επιταφίων στην πλατεία: 10:00 μ.μ.). Αύριο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου από τις 6:30 ως τις 8:30 θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 11:00 – 01:30 αναστάσιμη θεία Λειτουργία (Λαμπροφόρος Ανάσταση 12η βραδινή).
ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ
Το πρόγραμμα ακολουθιών για Μεγάλη Παρασκευή και Μέγα Σάββατο στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Αγιοκάμπου έχει ως εξής: Σήμερα η αποκαθήλωση από τις 2:00 μ.μ. ως τις 3:00 μ.μ. και η ακολουθία του Επιταφίου από τις 5:00 μ.μ. ως τις 7:00 μ.μ. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα τελεσθεί η θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου από τις 7:30 ως τις 10:00. Για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έχει οριστεί στις 9:30 η τελετή της Αναστάσεως.
ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ
Στον ιερό ναό του Σωτήρος θα τελεσθεί η Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου και στη συνέχεια η θεία λειτουργία. Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 7.30 το πρωί, θα τελεσθεί θεία λειτουργία.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass