«ΒΟΗΘΕΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

«Τα... μάτια σας στην Κεντρική πλατεία»!

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2013 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:03
 Αφορμή ήταν γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, με μεθυσμένους που ασχημονούσαν λίγο πριν περάσει ο Επιτάφιος, το βράδυ της Μ. Παρασκευής, τα συνεχή κρούσματα με καταστροφές και μετακινήσεις στα παγκάκια της πλατείας, η περίπτωση ενός αστέγου που έμενε στην πλατεία κ.λπ.
Αιτία όμως ήταν άλλα, αρκετά χειρότερα, όπως κρούσματα χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών, καθώς και σποραδικά κρούσματα με εκδιδόμενες γυναίκες! Όλα αυτά, ήταν υπόψη του δημάρχου Λαρισαίων κ. Κων. Τζανακούλη, που χθες, σε συνάντηση του με υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ στη Λάρισα, ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας, στα ζητήματα, που είναι αρμόδια.
Η συζήτηση έγινε δημόσια, στην πλατεία, και όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, η πόλη μεγαλώνει γρήγορα σε πληθυσμό και οι δυνατότητες του Δήμου, σε σχέση και με την οικονομική κρίση, είναι μικρότερες. Όμως, στην πλατεία, σύμφωνα με όσα έχει ο ίδιος υπόψη, υπήρξαν κρούσματα προσφοράς υπηρεσιών από γυναίκες (αλλοδαπές) και χρήσης ναρκωτικών, κάποιες ώρες του 24ώρου. Μάλιστα, ο ίδιος τη Μ. Εβδομάδα, έστειλε άτομο να φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, που διέμενε στην πλατεία. Επίσης, ήταν αυτόπτης μάρτυς περιστατικού με νεαρά άτομα (ίσως μεθυσμένα) που καταφέρονταν κατά της τελετής του Επιταφίου, που επρόκειτο να γίνει αργότερα. Ακόμα, γνώριζε και για τα συχνά κρούσματα με καταστροφές σε παγκάκια και μετακινήσεις τους και τόνιζε ότι δόθηκαν εντολές στις υπηρεσίες, να καρφωθούν μόνιμα στο κατάστρωμα της πλατείας.
Μπορεί όμως, να υπάρξει και παρέμβαση του Δήμου, στο θέμα του φωτισμού της πλατείας, που είναι πλέον ανεπαρκής και χρειάζεται προφανώς νέα μελέτη φωτισμού και μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα. Σε αυτό συνηγορούν και τα μεγάλα δένδρα, που το βράδυ με τον όγκο του περιορίζουν τον υπάρχοντα φωτισμό.
Φαίνεται λοιπόν, ότι υφίσταται ζήτημα, επαναπροσδιορισμού του ρόλου της Κεντρικής Πλατείας της Λάρισας, που δεν είναι μόνο τόπος ξεκούρασης συνταξιούχων, που της προσδίδουν και μια γραφική εικόνα την ημέρα, αλλά συγκεντρώνει και άλλες κατηγορίες ανθρώπων, μερικοί εκ των οποίων, μπορεί να χρήζουν μιας προσοχής…
Ε. Ρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass