ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

Σωτήρια βροχή για τους αγρότες

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2013 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:05
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
«Αν ρίξει και ο Μάρτης δύο νερά τον Απρίλη άλλο ένα, χαρά σε εκείνο τον ζευγά που έχει πολλά σπαρμένα» λέει διαχρονικά ο θυμόσοφος λαός μας. Και ήρθε η χθεσινή έντονη ανοιξιάτικη βροχή να επιβεβαιώσει πανηγυρικά τη λαϊκή ρήση, αλλά αυτή τη φορά με καθυστέρηση ενός σχεδόν μήνα.
Από την ανομβρία των περασμένων εβδομάδων, η χθεσινή βροχή κόντρα στον καλοκαιρινό πασχαλιάτικο καιρό ήταν δώρο Θεού για τους αγρότες και κτηνοτρόφους του κάμπου της Λάρισας – Τυρνάβου, αν και ευχή όλων ήταν αυτή η βροχή να έρθει τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα.
Εξαιτίας της ανομβρίας «διψούσαν» από νερό όλες σχεδόν οι καλλιέργειες, αμπέλια περιβόλια, κηπευτικά, σιτηρά, καλαμπόκια, βαμβάκια και άλλα. Μάλιστα στις νεοφυτεμένες καλλιέργειες οι αγρότες υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν στο πότισμά τους δημιουργώντας επιπρόσθετα έξοδα σε καύσιμα αλλά και εργατοώρες.
Η βροχή μπορεί να μην έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα, ωστόσο ήταν μια βαθιά ανάσα για τους χιλιάδες καλλιεργητές της περιοχής και «φιλί της ζωής» για τις καλλιέργειές τους.
Τέλος, σε ότι αφορά τον Τύρναβο επιβεβαιώθηκε και φέτος αυτό που λέει ο λαός της περιοχής ότι «Άνοιξε το Κουμ Παζάρι Τυρνάβου και κάθε φορά τέτοιες μέρες πάντα βρέχει».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass