ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Γιορτάστηκαν τα 20χρονα της Λέσχης Καταδρομέων

* Με ομιλίες, και απονομές τιμητικών διακρίσεων

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2013 3:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:08
Του Δημήτρη Βάλλα
Πανηγυρικά και μέσα σε κλίμα συγκίνησης παρουσία επισήμων και πολλών παλαιμάχων των Ειδικών Δυνάμεων γιόρτασε το Σάββατο το βράδυ τα 20 χρόνια παρουσίας της στην πόλη η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Λάρισας.
Η εκδήλωση για τα 20χρονα της Λέσχης πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων με ομιλίες, βραβεύσεις και προβολή φωτογραφιών από τις δραστηριότητες των μελών της.
Τους επισήμους και τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων κ. Δημήτρης Γεωργάκης που παρουσίασε και τους ομιλητές.
Στο βήμα διαδοχικά, ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 1993 που έγινε στη Λάρισα η πρώτη συνάντηση βετεράνων καταδρομέων η οποία μετεξελίχθηκε στη Λ.Ε.Κ., αναφέρθηκαν αναλυτικά στο ιστορικό και στις δραστηριότητες των μελών, ο αντιπρόεδρος της λέσχης κ. Ευρ. Νικολακούλης και το μέλος του Δ.Σ κ. Γρ. Μπαρτζώκης.
«ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ»
Κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος της Λ.Ε.Κ. κ. Δημήτρης Δραγανιδάκης που έκανε ένα σύντομο ιστορικό οδοιπορικό αναφερόμενος στον εθελοντισμό και στην προσφορά στην κοινωνία από τα τους παλιούς καταδρομείς τονίζοντας ότι «ποτέ δεν πρόκειται να παραμείνουμε αδρανείς»…
Συγκεκριμένα ο κ. Δραγανιδάκης μεταξύ άλλων επισήμανε: «Με την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση της Λέσχης, μας δίνεται η ευκαιρία να βρεθούμε να θυμηθούμε να τιμήσουμε και να επαναβεβαιώσουμε τους ισχυρούς δεσμούς συναδελφικότητας και φιλίας που μας συνδέουν. Η συνάντηση αυτή μας δίνει την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να ενισχύσουμε αυτό που ονομάζουμε πνεύμα μονάδος. Το πνεύμα δηλαδή που αναπτύσσεται ανάμεσα στο σύνολο των ανδρών μιας ομάδας ενισχύοντας τη συλλογικότητα. Tο «ΕΜΕΙΣ» του Μακρυγιάννη που λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής, αφού δημιουργεί υπερηφάνεια, ευγενή άμιλλα, συναδελφικότητα, εθελοντισμό και διάθεση για προσφορά, στο κοινωνικό σύνολο. Είναι αυτό που μας βοηθά να μην ξεχνάμε το έργο και την ανιδιοτελή προσφορά προς την Πατρίδα και την κοινωνία, δίνοντάς μας δύναμη στην προσπάθειά να συνεχίσουμε να κρατάμε αναμμένη αυτή τη φλόγα και να τη μεταλαμπαδεύουμε στους νεότερους, έχοντας στο μυαλό μας πάντα τους στίχους του Κωστή Παλαμά:
 «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί».
Πιστεύω πως με την αδιάλειπτη παρουσία και την ενεργή συμμετοχή θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό που ξεκίνησαν πριν από είκοσι χρόνια κάποιοι οραματιστές συνάδελφοί μας εκ των οποίων αρκετοί από αυτούς βρίσκονται σήμερα ανάμεσά μας. Με πρώτο τον εμπνευστή Κων/νο Λυκοτραφίτη τότε πρόεδρο της ΛΕΚ Θεσ/νίκης και νυν επίτιμο πρόεδρο της ΠΟΕΔ και της UEP. Ο οποίος ερχόμενος στη Λάρισα στις 20 Μαρτίου του 1993 σε μια εκδήλωση, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει ο Ζαχαρίας Πιτσούλης, δημιούργησε έναν δυναμικό πυρήνα με τους πρώτους 60 καταδρομείς στη Λάρισα και τη μαγιά και για τις επόμενες Λέσχες στη Θεσσαλία, υπογραμμίζοντας τους ιδιαίτερους δεσμούς που διατηρούν μεταξύ τους οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων, αναπτύσσοντας την ιδέα του καταδρομικού πνεύματος που συνιστά ευαισθησία στον παράγοντα άνθρωπο, πίστη στην Πατρίδα αλληλεγγύη προς τον συνάδελφο και αγάπη για τον εθελοντισμό.
Ο εθελοντισμός έχει βαθιά τις ρίζες του μέσα στην ιστορία και τη διαχρονική εξέλιξη της κοινωνίας. Αποτελεί δε το πιο πολύτιμο κομμάτι κάθε υγιούς κοινότητας συγκροτώντας μια κοινωνία αλληλεγγύης, η οποία πρέπει να στηρίζεται στη ζωντάνια, στην ενεργητικότητα και στη συμβολή των πολιτών της. Συνδέεται με την ανιδιοτελή προσφορά για κοινή ευημερία και έρχεται να συμπληρώσει τη δημόσια δραστηριότητα, όπως αυτή υλοποιείται είτε σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, είτε υγείας, είτε προστασίας περιβάλλοντος κ.ά. Η λέσχη μας από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεώς της έκανε πράξη την ανιδιοτελή προσφορά όλων των μελών της στην Πατρίδα και την κοινωνία γενικότερα .
Οι στόχοι μας δεν σταματούν εδώ, αντιθέτως συνιστούν πρόκληση και πρόσκληση για δράση και επιπλέον προσφορά ιδίως στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται σήμερα η Πατρίδα μας. Πρόθεση όλων των μελλών μας είναι να μην στέκονται αδρανείς θεατές, αλλά να εκπαιδεύονται συνεχώς ώστε να διατηρούν και να βελτιώνουν ικανότητες και δυνατότητες που αποκτήθηκαν κατά τη θητεία τους, με στόχο πάντα την κοινωνική προσφορά και την εθελοντική συνδρομή, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο από τους αρμόδιους φορείς. Εκείνο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι η συμμετοχή είναι ο παράγοντας που κάνει τη διαφορά σε ένα σύνολο με σαφείς στόχους όπως αυτό της Λέσχης μας. Πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια έχοντας οδηγό το καταστατικό μας από τη μία και την αγάπη μας για την Πατρίδα και τους πολίτες αυτής της χώρας από την άλλη και το αποδείξαμε στην πράξη, μέσα από εκδηλώσεις και δραστηριότητες που έχουν καταγραφεί και στον έντυπο Τύπο και στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας.
 Ως ένδειξη ελάχιστης ανταπόδοσης της προσφοράς που μας παρείχαν φορείς αλλά και απλοί πολίτες της πόλης μας, θα ήθελα εκ μέρους του Δ.Σ. από το βήμα αυτό να ευχαριστήσω θερμά:
Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κων/νο και επίτιμο μέλος της Λέσχης μας για την παραχώρηση του γραφείου, που έδωσε λύση στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζαμε. Τον δήμαρχο Λαρισαίων και επίτιμο μέλος της Λέσχης για την πολύτιμη συνδρομή και συμπαράστασή του όσες φορές του ζητήθηκε, όπως και σήμερα που φιλοξενούμαστε στη συγκεκριμένη αίθουσα. Την ηγεσία της 1ης Στρατιάς για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τις εθελοντικές οργανώσεις, τις υπηρεσίες με τις οποίες συνεργαστήκαμε, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία. Τα Μ.Μ.Ε. και τον ημερήσιο Τύπο της πόλης μας για τη βοήθειά τους που δεν την αρνήθηκαν ποτέ. Τους πολίτες που δείχνουν έμπρακτα την ευαισθησία τους με την καθημερινή τους προσφορά, στηρίζοντας και βοηθώντας το κοινωνικό έργο της Λέσχης ηθικά και οικονομικά. Αρκετοί από αυτούς μας ενίσχυσαν για την έκδοση ημερολογίων καθώς και του βιβλίου που είναι αφιερωμένο στα είκοσι χρόνια από την ίδρυσή της.
Εκπροσωπώντας το Δ.Σ. της ΛΕΚ Λάρισας μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι σήμερα η Λέσχη έδωσε εθελοντικά το «παρών» με ανιδιοτελή προσφορά σε μείζονα κοινωνικά θέματα, έτσι θα πράξει και στο μέλλον στο οτιδήποτε της ανατεθεί στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς μέσα από το σχεδιασμό της Γ.Γ.Π.Π.».
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στη συνέχεια εν μέσω χειροκροτημάτων και γενικότερης συγκινησιακής ατμόσφαιρας ακολούθησαν οι τιμητικές βραβεύσεις παλαιών προέδρων αλλά και όσων συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επίτευξη των στόχων της Λέσχης των Καταδρομέων.
Μεταξύ άλλων, ο αντιστράτηγος Δ/κτής της 1ης Στρατιάς Χρήστος Μανωλάς, ως προερχόμενος από τους καταδρομείς, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Λέσχης και την τιμητική πλακέτα του την επέδωσε ο πρώην Δ/κτης του Σώματος Στρατού αντιστράτηγος ε.α Δημ. Χατζής ακόμα βραβεύτηκε με πολλαπλές τιμητικές πλακέτες ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της Λέσχης ταξίαρχος ε.α Ηλίας Βενιζέλος που χαρακτηρίστηκε ως ο «πατέρας της ΛΕΚ», ενώ βραβεύτηκαν ακόμα ο παλιός πρόεδρος κ. Παύλος Κελεσίδης, το παλαιό ιδρυτικό μέλος κ. Ζαχαρίας Πιτσιούλης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕΔ και ιδρυτής των Λεσχών καταδρομέων ανά την Ελλάδα κ. Κων/νος Λυκοτραφίτης κ.α.
Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν ακόμα στον περιφερειάρχη Λάρισας κ. Κ. Αγοραστό και στον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη που είναι και επίτιμα μέλη της ΛΕΚ, αλλά και στην εφημερίδα «Ελευθερία» για τη στήριξή της στις δραστηριότητες της ΛΕΚ. Την τιμητική διάκριση στην «Ε» επέδωσε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και συγγραφέας που διετέλεσε και διευθυντής της εφημερίδος «Μακεδονία» κ. Νίκος Βουργουντζής και την παρέλαβε, ως εκπρόσωπος της εκδότριας-διευθύντριας της «Ε», ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βάλλας.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθησαν, ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός, ο βουλευτής κ. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Αν. Πρασσάς, ο αντιστράτηγος Δ/κτής της 1ης Στρατιάς Χρήστος Μανωλάς, εκπρόσωπος του ΑΤΑ, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Σαμουρέλης, οι πρόεδροι των Συλλόγων Αποστράτων Αξ/κών Στρατού και Αεροπορίας κ.κ. Παπαπαρίσης και Λιουτας, διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παλιά στελέχη των καταδρομέων και πλήθος Λαρισαίων.
Μετά την εκδήλωση εκ μέρους της ΛΕΚ Λάρισας προς τιμήν των προσκεκλημένων παρατέθηκε δείπνο.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass