Nέα εποχή για τη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2013 1:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:22
 Ανοιχτές είναι οι πύλες της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας, από χθες, για το κοινό, στη νέα της στέγη, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 9.

Με τη φιλοδοξία να ενταχθεί και πάλι, μετά την τρίμηνη διακοπή της λειτουργία της, στην καθημερινότητα της πόλης μας, οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και εφήβους, με την πρώτη να ξεκινά την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Στόχος αυτών είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας και εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος

 «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος", που χρηματοδοτείται  από το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" και πραγματοποιείται με τη συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Future Library".

Μέσα από δράσεις, προσδοκάται να αναδειχθεί ο ρόλος της Βιβλιοθήκης ως κέντρο διάχυσης της γνώσης και της πληροφορίας αλλά και της αγάπης για την ανάγνωση. Όπως ανάφεραν οι υπεύθυνοι των δράσεων:

«Σ’ έναν κόσμο, όπου το γκρι και το μαύρο επικρατεί στις διαθέσεις μας, τις πόλεις μας και για πολλούς και στο μέλλον μας, οι Βιβλιοθήκες με τις εκδηλώσεις τους απαντούν στην πρόκληση των καιρών, προτείνοντας έναν κόσμο που μπορεί να γίνει πολύχρωμος μέσα από τα βιβλία, τις ιστορίες, τη γνώση και την τέχνη. Μια σειρά πενήντα ευφάνταστων, δημιουργικών και διασκεδαστικών δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό, τη συνεργασία και τη μάθηση θα διεξαχθούν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας. Η συμμετοχή σ’ αυτές είναι δωρεάν, χρειάζεται μόνο ο ενθουσιασμός, η καλή διάθεση και η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Ελπίδα όλων είναι οι συμμετέχοντες να απολαύσουν τις εκδηλώσεις. Γιατί και η ανάγνωση είναι απόλαυση!».

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση της Πέμπτης 20 Ιουνίου, καλούνται να συμμετέχουν παιδιά και έφηβοι, οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους

ένα κομμάτι ύφασμα 15x15εκ. από κάποιο παλιό τους ρούχο με την αντίστοιχη ιστορία του. Όλα αυτά τα κομμάτια θα συνθέσουν ένα πρωτότυπο, πολύχρωμο «πάτσγουορκ» υφασμάτων και ιστοριών.

Να σημειωθεί ότι η Δημόσια Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί Δευτέρα και Πέμπτη τις ώρες  12:30 – 8 μ.μ. και Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή τις  ώρες 8 π.μ.  – 2.30 μ.μ.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass