Καθυστερεί η μεταστέγαση της Κτηματικής

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2013 20:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:24

Ερώτημα για την καθυστέρηση «στη μετεγκατάσταση της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Λάρισας στο κτήριο του Στρατοπέδου Παυλίδη με ΑΒΚ 1134», όπου στεγάζεται το Στρατοδικείο-Αεροδικείο Λάρισας (Μ. Αλεξάνδρου και Ρούσβελτ) κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θωμάς Ψύρρας, για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Στην ερώτηση αναφέρει και τα εξής: «…Η Κτηματική Υπηρεσία Ν. Λάρισας έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει …να μεταστεγαστεί σε γραφειακούς χώρους που ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και έχουν εκκενωθεί. Πρόκειται για το Δημόσιο Ακίνητο με ΑΒΚ 1134-Στρατόπεδο Παυλίδη. Ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμη καμία απάντηση από τη Νομική Υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Μάλιστα, με το με αρ. πρωτ. 201/31-01-2013 έγγραφό της η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας «παρακαλά για την επίσπευση της διαδικασίας επιστροφής, παράδοσης και απόδοσης του ακινήτου (Στρατόπεδο Παυλίδη), προκειμένου να μεταστεγαστεί η Κτηματική Υπηρεσία για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Σημειωτέον, ότι κατά την εκπόνηση του Εθνικού Κτηματολογίου στην πόλη της Λάρισας, η έκταση αυτή (Στρατόπεδο Παυλίδη) δηλώθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία ως έκταση του Ελληνικού Δημοσίου. Μετά την πρώτη ανάρτηση αποδόθηκε το ΚΑΕΚ 310810769001 για το τμήμα που ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία, χωρίς να υπάρξει ένσταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Υπηρεσίες. Ενώ για την έκταση που ανήκει στο ΤΕΘΑ αποδόθηκε το ΚΑΕΚ 310810769002. Επειδή η καθυστέρηση οδηγεί σε αλόγιστη σπατάλη. Επειδή η αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξη. Ερωτάται ο κ. υπουργός: Γιατί καθυστερεί η μεταστέγαση; Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass