ΝΕΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΘΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΎΛΗ

Ούτε απολύσεις ούτε και κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων στη Λάρισα

*Τα σχεδιαζόμενα μέτρα αφορούν δήμους με πλεονάζον προσωπικό ενώ η Λάρισα εμφανίζεται ελλειμματική* Ευχές δημάρχου σε Γ. Σούλτη και Απ. Καλογιάννη για τις επόμενες εκλογές* Εγκρίθηκε πρόσληψη 45 συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2013 1:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:24

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, επανέλαβε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι προγραμματίζεται επανάληψη της διαδικασίας κινητικότητας υπαλλήλων, καθησυχάζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τον Δήμο Λαρισαίων ο οποίος εμφανίζεται ελλειμματικός σε προσωπικό και άρα θα διεκδικήσει, όπως είπε, να πάρει επιπλέον υπαλλήλους από δήμους με πλεόνασμα.

Ο δήμαρχος επιστρέφοντας από την Αθήνα, όπου σε συνάντηση της ΚΕΔΕ  εξασφαλίστηκαν σχετικές διαβεβαιώσεις του υπουργού, είχε πριν το δημοτικό συμβούλιο ενημερωτική επαφή με τη διοίκηση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων.

Ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο για το επικείμενο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα, με κύριο θέμα τα οικονομικά των ΟΤΑ και την δύσκολη περίοδο που αναμένεται, ο Κ. Τζανακούλης αναφέρθηκε  και στην αξιολόγηση των δομών του Δήμου Λαρισαίων ο οποίος συμπεριλαμβάνεται μεταξύ αυτών που έχουν ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου. «Η αξιολόγηση γίνεται  για να πάμε σε αναδιοργάνωση, σε έναν δήμο πρότυπο», είπε. «Δεν σημαίνει ότι θα πάμε σε απολύσεις προσωπικού. Με τίποτε. Έχουμε ρητή διαβεβαίωση γι  αυτό. Θα υπάρξει ξανά πρόγραμμα κινητικότητας υπαλλήλων, όπως έγινε πέρυσι με τους 2.000, οι οποίοι τακτοποιήθηκαν αυτές τις μέρες αλλά αυτό αφορά δήμους με πλεονάζον προσωπικό, οι οποίοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά και κινδυνεύουν άμεσα να τεθούν υπό επιτήρηση. Σ΄ εμάς δεν υπάρχει θέμα, αντιθέτως θα επιδιώξουμε να επωφεληθούμε και να καλύψουμε κενά στις υπηρεσίες μας με επιπλέον υπαλλήλους από εκείνους που θα μετακινηθούν».

Η χθεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε σε καλό κλίμα με τον πρόεδρο Σπ. Μπαρμπούτη να απευθύνει ευχές εκ μέρους του σώματος στον νεοεκλεγέντα επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Σούλτη και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλλει στην ενότητα, τη συλλογική και υπεύθυνη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Συγχαρητήρια στον Γ. Σούλτη έδωσε και ο Κ. Τζανακούλης ζητώντας εποικοδομητική συνεργασία και ευχόμενος να είναι στις επόμενες εκλογές υποψήφιος δήμαρχος αφού έχει εκφράσει σχετική επιθυμία. Την ίδια ευχή έδωσε ο δήμαρχος  και στον Απ. Καλογιάννη της ελάσσονος αντιπολίτευσης  καθώς είχε πληροφορηθεί ότι είχε θέσει, το προηγούμενο βράδυ,  τον εαυτό του στη διάθεση της παράταξής του για εκ νέου δημαρχιακή υποψηφιότητα. Αμφότεροι ευχαρίστησαν για τις ευχές με τον Απ. Καλογιάννη να εξηγεί ότι είναι ζήτημα διαδικασιών της παράταξης και τον Γ. Σούλτη να διαβεβαιώνει ότι θα επιδιώξει δημιουργική αντιπολίτευση κινούμενος στα όρια της ευπρέπειας.

Ο Γ. Σούλτης έθεσε εκτός ημερησίας θέμα έγκρισης ψηφίσματος υπέρ των Λαρισαίων που δικάζονται, ιδίως για τον τρόπο που παραπέμπονται επειδή αντιτάχθηκαν στο χαράτσι των διοδίων στην εθνική οδό. Ανάμεσα σε εκείνους που δικάζονται και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής που έστειλε σχετική επιστολή στον δήμαρχο ζητώντας απόφαση συμπαράστασης από το δημοτικό συμβούλιο. Παρόντες στη συνεδρίαση και μέλη του κινήματος εναντίον των διοδίων. Η συζήτηση για το θέμα του ψηφίσματος συμπαράστασης αποφασίστηκε να γίνει μετά την ολοκλήρωση της ημερήσιας διάταξης.

Μεταξύ των άλλων το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε-κατά πλειοψηφία- την πρόσληψη προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, με συμβάσεις εργασίας 11 μηνών για την επόμενη σχολική χρονιά. Η επιλογή θα γίνει μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ  και όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Λ. Ντάβαρη, πρόκειται να προσληφθούν 12 υπάλληλοι Π. Ε. , 9 βρεφονηπιοκόμοι Τ. Ε. , 5 βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι και 20 εργαζόμενοι  γενικών καθηκόντων.

                                                                   Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass