Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Move On Green στη Λάρισα

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2013 22:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:26

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στο πρόγραμμα Move On Green- MOG που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Interreg IVC και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Στο έργο συμμετέχουν 13 εταίροι από αγροτικές και ορεινές περιοχές 10 ευρωπαϊκών χωρών- μελών και συγκεκριμένα η Περιφέρεια Τερουέλ της Ισπανίας, η Περιφέρεια Νότιας Τρανσδουναβίας της Ουγγαρίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Νήσων Shetland της Αγγλίας, η Αναπτυξιακή Επιχείρηση SODEBUR της επαρχίας Burgos της Ισπανίας, η Αναπτυξιακή Επιχείρηση Euromontana της Γαλλίας, , η Αναπτυξιακή Επιχείρηση Burgenland της Αυστρίας, το Επιχειρηματικό κέντρο BSC της Σλοβενίας, η Περιφέρειας Δυτικής Τρανσδουναβίας της Ουγγαρίας, η Περιφέρεια Vizdeme της Λετονίας, η Περιφέρεια Podkarpackie της Πολωνίας και το Υπουργείο Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης της Γερμανίας.

Το έργο MOVE ON GREEN αποσκοπεί στην οργάνωση και λειτουργία τακτικής, ευέλικτης και οικονομικής συγκοινωνιακής σύνδεσης των απομακρυσμένων και αγροτικών περιοχών με τα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και αξιοποίησης των καλών πρακτικών που έχουν επιτυχημένα εφαρμοστεί σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. Τα αποτελέσματα του έργου αναμένεται να ενταχθούν στον ευρύτερο σχεδιασμό της αναπτυξιακής πολιτικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα φιλοξενήσει το 4ο θεματικό συνέδριο με τη συμμετοχή των εταίρων του έργου, το οποίο θα λάβει χώρα στη Λάρισα το διάστημα 28-30 Μαΐου 2013. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Επίσκεψη Εργασίας με το τρενάκι του Πηλίου, ενώ θα παρουσιαστούν τα πρώτα συνολικά αποτελέσματα Καλών Πρακτικών του έργου. Θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα για την οργάνωση των διμερών συνεργασιών των συμμετεχόντων στο έργο φορέων και τη σύνταξη των Κατευθυντήριων Γραμμών για τη Βιώσιμη Μεταφορά στις Απομακρυσμένες Περιοχές.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass