ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ανάγκη ουσιαστικής κατηχήσεως

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:26
 
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών-ακροατών του λόγου του Θεού έλαβε χώρα η λήξη των ομιλιών και των εσπερινών κηρυγμάτων της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαΐου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και συγκεκριμένα στην ακριτική και πανέμορφη Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου «Πολλοί Λαρισαίοι ξεκίνησαν την ημέρα αυτή γεμάτοι χαρά και αγαλλίαση και με ιδιαίτερη ευλάβεια έφτασαν στο Ακριτοχώρι και προσκύνησαν στο μοναστήρι την ιερά εικόνα του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.
Τον σεβασμιότατο και τους πιστούς ακροατές του λόγου του Θεού υποδέχθηκαν ¨εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικαίς¨ και με πολλή αγάπη ο οικείος ιεράρχης, σεβασμιότατος μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος καθώς και η οσιολογιωτάτη καθηγουμένη της ιεράς μονής, γερόντισσα Ιακώβη. Μετά τον πανηγυρικό αναστάσιμο αρχιερατικό εσπερινό, που τελέσθηκε στο νέο καθολικό της ιεράς μονής, ιερείς και πιστοί Χριστιανοί εξήλθαν στον αυλόγυρο της μονής και άκουσαν από τα χείλη του σεβασμιότατου μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου την καταληκτήριο ομιλία του, στην οποία αφού ευχαρίστησε τον σεπτό ποιμενάρχη κ. Μακάριο, για την εγκάρδια και γεμάτη αγάπη φιλοξενία του, καθώς και τη γερόντισσα Ιακώβη με τις αδελφές, που εκοπίασαν πολύ για την όμορφη αυτή βραδιά, έκανε λόγο για τη μεγάλη και επιτακτική ανάγκη της ουσιαστικής κατηχήσεως όλων μας στη σημερινή εποχή, όπου ο άνθρωπος αμφισβητεί τα πάντα και με μεγάλη άνεση και ευκολία εκδιώκει τον Θεό από τη ζωή του, καταργεί αρχές και διαχρονικές αξίες, καταλύει πρόσωπα και θεσμούς, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη μοναδική ωφέλεια που μπορεί να αποκομίσει κανείς από τη μελέτη του σωτηρίου λόγου του Θεού, του μόνου ικανού να παρηγορήσει και να ενισχύσει τις ανθρώπινες καρδιές, που βρίσκονται σήμερα ολοένα και περισσότερο πληγωμένες, προδομένες και θλιμμένες».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass