ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ. ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Αναβαθμίζονται, δεν καταργούνται,τα Αγροτικά Ινστιτούτα στη Θεσσαλία

* Ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» στις 3 Ιουνίου στη Λάρισα

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2013 23:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:27
 Της Μαρίνας Αποστολοπούλου
Σε αναζωογόνηση και όχι κλείσιμο των Ινστιτούτων για το σύνολο της αγροτικής έρευνας στη Θεσσαλία προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που παρείχαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλά και ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.
Ο περιφερειάρχης με αφορμή σενάρια περί κατάργησης του ΕΘΙΑΓΕ τα οποία προκάλεσαν δυσφορία στην τοπική κοινωνία ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα αλλά και να υπογραμμιστεί ο σημαντικό ρόλος τόσο του συγκεκριμένου όσο και των λοιπών Ινστιτούτων της Θεσσαλίας που ασχολούνται με την αγροτική καθώς πρόκειται για μία περιφέρεια κατ’ εξοχήν αγροτική.
Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης και τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακοπούλο τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης, όπως και ο πρόεδρος τους ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σέρκο Χαρουτιάν. Ο οποίος μάλιστα στις 3 Ιουνίου θα έλθει και στην Λάρισα, προκειμένου το ζήτημα να εξεταστεί και από κοντά με στόχο την ενίσχυση των Ινστιτούτων.
Μάλιστα κατατέθηκε και πρόταση να δημιουργηθούν πρότυπα αγροκτήματα αλλά και να προωθηθεί μέσω του ΕΛΓΟ διαδικασία πιστοποίησης ΠΟΠ προϊόντων. Και το συγκεκριμένο θέμα θα τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης κατά την επίσκεψη του κ. Χαρουτιάν στη Λάρισα.
Συγκεκριμένα στη Θεσσαλία η αγροτική ερευνητική δομή υποστηρίζεται από το ΕΘΙΑΓΕ, το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Βόλου, το Κέντρο Ταξινόμησης Βάμβακος στην Καρδίτσα, το Κέντρο γενετικής βελτίωσης ζώων επίσης στην Καρδίτσα και τον σταθμό έρευνας στον Παλαμά.
Όπως δήλωσε στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αγροτική έρευνα συνδέεται με την ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, στην παρούσα ιδίως συγκυρία. Πιστεύουμε, επισήμανε ο περιφερειάρχης, ότι πρέπει να ενισχυθεί και να αναζωογονηθεί η έρευνα στη Θεσσαλία. Άλλωστε, υπάρχει επιστημονική υποδομή (Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ) και ανθρώπινο δυναμικό.
Η Πολιτεία τονίζει ο κ. Αγοραστός, καλείται να στηρίξει έμπρακτα τον αγροτικό τομέα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass