ΣΤΟ ΟΡΜΑΝ ΜΑΓΟΥΛΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Τιμήθηκαν οι 40 απαγχονισθέντες πατριώτες

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2013 3:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:37
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Μνημόσυνο για τους 40 απαγχονισθέντες πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους στις 31 Μαΐου 1944 τελέστηκε χθες το πρωί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ορμάν Μαγούλα (Κάτω Δασόλοφος) Φαρσάλων.
Οι εκδηλώσεις μνήμης άρχισαν στις 11.30 π.μ. παρουσία επισήμων και αρκετού κόσμου, μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα και διοργανώθηκαν από την ΠΕΑΕΑ Φαρσάλων. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ενώ για το ιστορικό της εκτέλεσης των 40 πατριωτών στο Ορμάν Μαγούλα μίλησε ο αντιστασιακός κ. Αθαν. Θεοχάρης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Φαρσάλων κ. Αστέριος Μολόχας, ενώ το μέλος της ΠΕΑΕΑ Φαρσάλων κ. Βασίλειος Γρίβας ήταν ο κύριος ομιλητής ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: Ο λαός και η νεολαία μας ζουν σήμερα μια ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου στις κοινωνικές τους κατακτήσεις, στις ατομικές και συνδικαλιστικές τους ελευθερίες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνοι για το αιματοκύλισμα των λαών σε πολλά σημεία του κόσμου, με τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις, με την ενεργό συμμετοχή και της χώρας μας. Η κυβέρνηση προωθεί μια σειρά αντιδραστικών μέτρων και ο λαός βιώνει μια βαθύτατα αντιλαϊκή και ταξική πολιτική. Τα οράματα των αγωνιστών που τιμάμε, δεν εκπληρώθηκαν. Είναι χρέος μας να δυναμώσουμε το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων. Οι λαοί δεν είπαν ακόμη την τελευταία τους λέξη. Πρέπει να αντισταθούμε μαζικά, οργανωμένα, πεισματικά. Το παράδειγμα και τη δύναμη να αντλούμε από τούτους τους ήρωες. Αθάνατοι νεκροί μας θα φωτίζετε πάντα τον δρόμο μας με το παράδειγμά σας και υποσχόμαστε να φανούμε αντάξιοί σας. Τιμή και δόξα στους μάρτυρες της Λευτεριάς».
Ακολούθησε εκφώνηση των ονομάτων των απαγχονισθέντων πατριωτών και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμο Φαρσάλων, την ΠΕΑΕΑ Φαρσάλων, το ΚΚΕ, το Τ.Σ. Πορταριάς, το Τ.Σ. Αρτέμιδος, το Τ.Σ. Δασολόφου και τους συγγενείς των θυμάτων. Η εκδήλωση τελείωσε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και του ύμνου της Εθνικής Αντίστασης και κατόπιν δόθηκε δεξίωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον τόπο της θυσίας προς τιμήν όλων των παρευρεθέντων στην εκδήλωση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο αντιδήμαρχος κ. Χριστοδ. Παπαγεωργίου, ο πρώην αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σπύρος Τσιάμπας, ο πρώην δήμαρχος Πορταριάς κ. Κοντορίζος, ο δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων κ. Αστέριος Μολόχας, εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ Φαρσάλων, Βόλου, των Τ.Σ. Δασολόφου, Πορταριάς, Αρτέμιδος, του ΚΚΕ, του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων, συγγενείς θυμάτων και πλήθος κόσμου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass