Στο Τοπικό Αρχείο το πρ. Δημοτικό Σχολείο Αετολόφου

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2013 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:52

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Διευρύνονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Τοπικού Αρχείου – ΓΑΚ Αγιάς μετά την παραχώρηση προς αυτό από τον Δήμο Αγιάς του ανενεργού πλέον – ελέω συγχωνεύσεων – Δημοτικού Σχολείου Αετολό­φου.

Στο περιθώριο, μάλιστα, των εκδηλώσεων της 34ης Γιορτής Κερα­σιού, στην έδρα του Τοπικού Αρχείου που βρίσκεται στο Μεταξοχώρι σε έναν εξαιρετικά όμορφα διαμορφωμένο χώρο – πάλι πρώην Δημοτικού Σχολείου – υπεγράφη από τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και την προϊ­σταμένη του Αρχείου Αικατερίνη Παπαδοπούλου το πρωτό­κολλο παρά­δοσης – παραλαβής.

Ο κ. Γκουντάρας για την παραχώρηση αυτή, και με αφορμή το γε­γονός ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα χρησιμοποιηθεί για να μπουν εκεί όλα τα αρχεία των κοινοτήτων του Δήμου, δήλωσε στην «Ε» «Στηρί­ζουμε όλες εκείνες τις δράσεις που έχουν να κάνουν με τη σωτηρία της τοπικής μας ιστορίας και, ιδιαίτερα, όταν αφορούν την ιστορία της Τοπι­κής Αυτοδιοίκησης της περιοχής μας. Η βούλησή μας είναι να αξιο­ποιη­θούν όλα τα κτίρια και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, όπως με τα ΓΑΚ, έτσι και με συλλόγους που προωθούν τον πολιτισμό και διασώζουν τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής».

Από την πλευρά της η κ. Παπαδοπούλου ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο γι’ αυτήν την παραχώρηση του κτι­ρίου, στο οποίο, όπως είπε, θα τοποθετηθούν εκεί τα κοινοτικά και εκ­παιδευτικά αρχεία που συγκεντρώθηκαν από όλον τον Δήμο.

Την ημέρα της υπογραφής, στο Αρχείο φιλοξενούνταν και δύο εξαιρετικές εκθέσεις, η μία μαθητών του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχο­λείου Αγιάς, με θέμα το κεράσι, και η άλλη χειροτεχνικών δημιουργιών, με ανάλογο θέμα, των Αγλαϊας και Σωτήρη Σκάνδαλου του βιβλιοπω­λείου «Άρτιον».

Για τις εκθέσεις αυτές, η κ. Παπαδοπούλου δήλωσε «Φιλοξενή­σαμε δύο πολύ όμορφες εκθέσεις στο πλαίσιο της Γιορτής Κερασιού. Σ’ αυτήν των μαθητών, τα κείμενα και οι ζωγραφιές τους δείχνουν τη δικιά τους προσέγγιση στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής που αφορά το κεράσι. Τα έργα τους βγάζουν τη ζωντάνια, τη χαρά και την αισιοδοξία, στοιχεία τα οποία λείπουν, δυστυχώς, από εμάς τους μεγαλύ­τερους. Ευ­χαριστούμε τους διευθυντές των σχολείων, τους δασκάλους και, φυσικά, τα ίδια τα παιδιά για την προσπάθειά τους. Η δεύτερη έκ­θεση ήταν πολύ όμορφες δημιουργίες, από τη μια της Αγλαϊας Σκάνδα­λου με ωραία κε­ραμικά και πρωτότυπες συνθέσεις, και από την άλλη του Σωτήρη Σκάν­δαλου με πολύ όμορφα καράβια που φτιάχνει από τα ξύλα που ξεβράζει η θά­λασσα. Τους ευχαριστούμε και τους δύο και τους συγ­χαίρουμε για τη δουλειά τους».

   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass