ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ

Παραιτήθηκε το μέλος της Γραμματείας Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Φαρσάλων Β. Τσικαρδώνης

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2015 8:00

 

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανα του κόμματος δημοσιοποίησε χθες το μέλος της Γραμματείας της Τ.Ο. Φαρσάλων του κόμματος, δικηγόρος Βαγγέλης Τσικαρδώνης.

Ο κ. Τσικαρδώνης, που υπήρξε και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», επισημαίνει στη σχετική του δήλωση ότι η παραίτησή του είχε προηγηθεί των εθνικών εκλογών, αλλά τη δημοσιοποιεί μετά από αυτές για συναισθηματικούς λόγους.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Τσικαρδώνη έχει ως εξής:

«Μετά από πολλά έτη παρουσίας και συμμετοχής μου, στη Νεολαία Συνασπισμού και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταία τη συμμετοχή μου στη γραμματεία της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Φαρσάλων, δημοσιεύω με μεγάλη μου λύπη, την αποχώρησή μου από το κόμμα και από τα όργανά του. Η παραίτησή μου έχει ήδη λάβει χώρα πριν από τις εθνικές εκλογές πλην όμως για λόγους αποκλειστικά συναισθηματικούς δημοσιεύεται σήμερα. Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο της δήλωσης παραίτησής μου, όπως αυτό απέστειλα προς τα αρμόδια όργανα του κόμματος την 8η-9-2015.

«Δυστυχώς όλα πλέον κατατείνουν στο συμπέρασμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει. Πάσχει από έλλειμμα δημοκρατίας και πολιτικής. Αγνοεί κατ’ επανάληψη τις οργανώσεις του, τα μέλη του, το καταστατικό του και εν γένει την ορθή διαδικασία, περιφρονώντας την τοπική κοινωνία. Εξαντλείται η δημοκρατικότητά του, στη λήψη αποφάσεων διά τελεσιγράφων, οι οποίες ανατρέπουν αποφάσεις της πλειοψηφίας των συλλογικών του οργάνων, με ενδεικτικότερο πρόσφατο παράδειγμα, τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Λάρισας, το οποίο σε επίπεδο αρχής και όχι προφανώς σε επίπεδο επιλογής προσώπων, αποτελεί την επιτομή καταστρατήγησης των συλλογικών διαδικασιών. Η συμμετοχή δε του Αλέξη Τσίπρα την ύστατη στιγμή, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, απλώς έρχεται να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών οργανώσεων και των μελών τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πολιτική, η οποία σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει τις πλατιές μάζες, τις οποίες επικαλείται. Επιπλέον αποτέλεσε επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, να διεξαχθούν οι πλέον απολιτικοποιημένες και αποιδεολογικοποιημένες εκλογές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, με μοναδικό «πολιτικό» του πρόταγμα, τα πρόσωπα και όχι την ίδια την πολιτική. Με αυτά τα δεδομένα και χαρακτηριστικά, αμφισβητείται ευθέως κάθε επίκληση προόδου, ενώ σε αντιδιαστολή, ενισχύεται το γνώριμο μας από το παρελθόν, αναποτελεσματικό πολιτικό σύστημα, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, εκφράζεται αυθεντικότερα από τη Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ. Η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό των θέσεων του κόμματος και τον επαναπροσανατολισμό της πολιτικής του, φαντάζει ως η μόνη λύση, πλην όμως για την ηγεσία του κόμματος θεωρείται εμπόδιο.

Μετά ταύτα και σύμφωνα με το Κεφάλαιο Τρίτο άρθρο 7 «Αναστολή – Απώλεια ιδιότητας μέλους» παρ. 4 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι, μετά από σχεδόν 15 έτη ενεργούς και αδέσμευτης με κάθε άλλο τρόπο, συμμετοχής μου στη Νεολαία Συνασπισμού και έπειτα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, παραιτούμαι από μέλος και επιθυμώ τη διαγραφή μου από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς δεν πρόκειται να χαθώ με τους συντρόφους, διότι όπως ανωτέρω περιέγραψα, τα πρόσωπα αλλάζουν, η πολιτική όμως παραμένει. Από τη δική μου σκοπιά ο ΣΥΡΙΖΑ, απώλεσε την πολιτική του προ πολλού, παράλληλα με το αδιανόητο πλην όμως καταλυτικό πριόνισμα α) της δημοκρατικής λειτουργίας του και β) της αποδοχής των αποφάσεων της πλειοψηφίας, ως κατεξοχήν χαρακτηριστικά των αριστερών σχηματισμών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass