Η ΕΞΟΓΚΩΜΕΝΗ «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΞΟΔΟΥ

«Παγίδες θανάτου» στη Σωκράτους!

*Αντιδήμαρχος Μαβίδης: «Θα γίνουν διαγραμμίσεις σύντομα» *Δ. Γεωργάκης: «Κινδυνεύουν ζωές, το είδα με τα μάτια μου»

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2015 17:13

Του Κ. Γκιάστα

Είναι ένας από τους πολυσύχναστους δρόμους του αστικού δικτύου της Λάρισας και η σημαντικότητά του μεγάλη. Η οδός Σωκράτους δέχεται καθημερινά έναν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων, φορτηγών και δικύκλων καθώς αποτελεί μια εκ των εισόδων – εξόδων της πόλης. Όμως υπάρχουν ενστάσεις για την ασφάλεια που παρέχει στους οδηγούς κυρίως αυτούς που κατευθύνονται προς την έξοδο.

Αυτές αφορούν στα ημικύκλια πεζοδρόμια που διαμορφώθηκαν έτσι για λόγους ασφαλών θέσεων πάρκινγκ και ολιγόλεπτης στάθμευσης, που όμως αυτά δεν είναι και τόσο ευδιάκριτα ενώ το ύψος τους μόνο ασφαλείας δεν είναι.

Τα παραπάνω είχε επισημάνει εγγράφως ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Γεωργάκης πρόσφατα, ενώ μιλώντας εκ νέου στην «Ε» τόνισε πως «χρειάζεται ν’ ανακατασκευαστεί, να διορθωθούν κομμάτια των πεζοδρομίων που σε πολλά σημεία βγαίνουν προς τα έξω δημιουργώντας ημικύκλια με υπερυψωμένα κρασπεδόρειθρα, τα οποία οι διερχόμενοι οδηγοί δεν αντιλαμβάνονται εγκαίρως, όπως αυτά είναι ψηλότερα και πιο μεγάλα από το υπόλοιπο τμήμα του πεζοδρομίου».

Μάλιστα υπογράμμιζε ότι προ μηνών υπήρξε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας ενός ατυχήματος λόγω του συγκεκριμένου σχεδιασμού που «δεν δικαιολογείται εν έτη 2015 να υφίστανται διότι πουθενά στην Ευρώπη και στον κόσμο δεν υφίστανται» ενώ κατέληξε στο ότι «αυτός που τα σχεδίασε μάλλον κάτι άλλο αντέγραψε και δυστυχώς το αντέγραψε με τον χειρότερο τρόπο. Άλλωστε αυτή είναι η εντύπωση και πολλών άλλων μηχανικών που έχουν την ίδια άποψη με τη δική μου, αλλά και μηχανικών της Δημοτικής Αρχής».

Εκτός όμως από τον κ. Γεωργάκη, έχουν υπάρξει ανά διαστήματα πολίτες οι οποίοι επικοινώνησαν με την «Ε» και ζήτησαν να υπάρξει μια παρέμβαση – διόρθωση στο συγκεκριμένο ζήτημα των πεζοδρομίων τα οποία ωστόσο διαθέτουν την απαραίτητη σήμανση και εξυπηρετούν καταστήματα και πολίτες με τις θέσεις παρκινγκ. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια κατασκευή για την οποία υπάρχουν ενστάσεις επώνυμες και ανώνυμες.

*Η «Ε» επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Μαβίδη και ζήτησε την άποψη του σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο κ. Μαβίδης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι αλήθεια πως η διαγράμμιση έχει χαλάσει και δημιουργείται ένα μπέρδεμα στον κόσμο κυρίως σε όσους κινούνται προς την έξοδό της. Στόχος μας είναι να το κάνουμε μέσα στο επόμενο διάστημα» είπε αναφέροντας και δυσκολίες καθώς σύμφωνα με τον ίδιο από τα δύο συνεργεία δουλεύει ουσιαστικά το μισό καθώς δεν υπάρχουν χειριστές.

Ο κ. Μαβίδης για το ζήτημα τους ύψους των πεζοδρομίων δεν ανέφερε κάτι σχετικά ενώ υπογράμμισε πως με την ολοκλήρωση του έργου της οδού Σάκη Καράγιωργα θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η οδός Σωκράτους και δεν θα υπάρχει τόσο έντονο πρόβλημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass