ΣΥΛΛΕΧΤΗΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΝΗΜΕΙΑ

Σύμπραξη Δήμου, εκπαίδευσης και αρχαιολόγων της Λάρισας

* Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε ημερίδα χθες στο «Χατζηγιάννειο»

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2015 0:52

 

Ένα σημαντικό βήμα δικτύωσης φορέων της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και έδωσε αποτελέσματα, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση τέτοιων συμπράξεων.

Αναλυτικότερα ο Δήμος Λαρισαίων, αρχαιολόγοι και εκπαιδευτικοί της Λάρισας, υλοποίησαν από κοινού ένα πρόγραμμα με θέμα "Πολιτιστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον Δήμο Λαρισαίων, με διαδραστικό χαρακτήρα", χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση", το οποίο έληξε φέτος και τα αποτελέσματά τους παρουσιάστηκαν χθες, σε ειδική εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Το πρόγραμμα εστίασε σε δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού πέντε μνημείων της Λάρισας: τα Α' και Β' αρχαία θέατρα, τη Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου, το Μπεζεστένι και τον Μύλο του Παπά, και συμμετείχαν 19 σχολεία με πάνω από χίλιους μαθητές.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014, με την υπογραφή συμβάσεων μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων (τελικός δικαιούχος), της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, και με τη σύμφωνη γνώμη της διαχειριστικής αρχής, του νομικού συμβούλου του υπουργείου Πολιτισμού και της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης.

Στελεχώθηκαν ομάδες εργασίας, που δούλεψαν πάνω αυτό με μαθητές, οι οποίοι, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο προϊστάμενος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, της Δ/νσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού – Τμήμα Σχεδιασμού Δήμου Λαρισαίων, κ. Αρ. Κωστούλας, υλοποίησαν τα ακόλουθα:

«Τα τμήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τρία διαφορετικά παραμύθια με κείμενο και εικονογράφηση των μαθητών. Το πρώτο που αφορούσε τα α' και β' αρχαία θέατρα, το δεύτερο για τη Βασιλική του Αγ. Αχιλλίου και το Μπεζεστένι και τέλος το τρίτο για το Μύλο του Παππά.

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συγκρότησαν ομάδες εργασίας ανά μνημείο και δημιούργησαν κείμενα, φωτογραφίες και σκίτσα, πίνακες ζωγραφικής, από τα οποία επιλέγει και το λογότυπο του προγράμματος».

Ο κ. Κωστούλας αναφερόμενος στο εγχείρημα τόνισε: «Η πρώτη αυτή προσπάθεια με τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής και διάχυσης που επέτυχε, μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική βάση αξιοποίησης και για άλλες δραστηριότητες».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό έκανε ο αντιδήμαρχος κ. Γ Σούλτης, που χαρακτήρισε «παρακαταθήκη για τους Λαρισαίους το υλικό που δημιουργήθηκε», υποστηρίζοντας ότι «το κέρδος του προγράμματος ήταν η δικτύωση των τριών φορέων σε μια δημιουργική για την πόλη δράση».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη

Αναστασοπούλου, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας

κ. Σταυρούλα Σδρόλια και ακολούθησαν οι εισηγήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν και το υλικό που δημιουργήθηκε.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αλ. Μπατζανούλης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Αθ. Μαργαριτόπουλος, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σωτ. Βούλγαρης, κ.ά.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass