ΤΟ ΙΚΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΤΑΑ

Επίδομα μητρότητας και με διαδοχική ασφάλιση

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2016 0:38

Επίδομα μητρότητας θα μπορούν να λαμβάνουν από το ΙΚΑ και όσες σφαλισμένες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ συμπληρώνουν τις απαιτούμενες 200 ημέρες ασφάλισης, στα δύο έτη που προηγήθηκαν της ημερομηνίας τοκετού, συνυπολογίζοντας τυχόν χρόνο ασφάλισής τους στον ΟΑΕΕ ή στο ΕΤΑΑ από 23/1/2015 και από 8/10/2014, αντίστοιχα. Τη δυνατότητα αξιοποίησης της διαδοχικής ασφάλισης για τη λήψη του επιδόματος προβλέπει εγκύκλιος του ΙΚΑ. Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς τις παροχές:

Οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ δικαιούνται επίδομα κυοφορίας για 56 ημέρες πριν από το τοκετό και λοχείας 63 ημέρες μετά τον τοκετό, εφόσον απέχουν από την εργασία τους και έχουν πραγματοποιήσει 200 ημέρες ασφάλισης τα δύο προηγούμενα χρόνια πριν από την ημέρα του τοκετού με συμμετοχή του ΟΑΕΔ στο σχετικό κόστος (μέχρι το ύψος των αποδοχών).

Με το Ν.4097/ 2012 προβλέφτηκε η χορήγηση μηνιαίου επιδόματος μητρότητας 200 ευρώ για 4 μήνες στις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, άμεσα ασφαλισμένες του ΕΤΑΑ, ενώ από 23/1/2015 δόθηκε δικαίωμα και στις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες γυναίκες - άμεσα ασφαλισμένες του ΟΑΕΕ να λαμβάνουν επίδομα μητρότητας, ύψους 150 ευρώ τον μήνα επίσης για 4 μήνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass