ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΩΝ"

Από 100.000 καταναλωτές έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2016 0:42

Σε 100.000 παροχές με χρέη άνω των 1.000 ευρώ και καθυστέρηση άνω των οκτώ μηνών στην εξόφληση έχει κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα η ΔΕΗ, ενώ στα 2 εκατομμύρια, από το σύνολο των 7,5 εκατομμυρίων φθάνουν οι πελάτες της ΔΕΗ που δεν έχουν πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, η ΔΕΗ θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά των λεγόμενων «μπαταχτσήδων» καταναλωτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το κενό νόμου και προσφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, αφήνοντας πίσω ανεξόφλητους λογαριασμούς. «Υπάρχει δυστυχώς η διαδικασία που κάποιος μπορεί να αλλάξει πάροχο, ανεξαρτήτως του αν έχει εξοφλήσει τον λογαριασμό του στον προηγούμενο», είπε ο κ. Αδαμίδης, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ έχει ζητήσει από την πολιτεία να μην καταργηθεί το δικαίωμα αυτό.

Υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ πρέπει να διεκδικήσει με νομικούς τρόπους τις οφειλές και πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ θα έπρεπε να δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταναλωτών, που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά επιλέγουν να μην εξοφλούν τους λογαριασμούς. Δήλωσε ότι θα μπορούσαν να μειωθούν τα τιμολόγια αν η ΔΕΗ συγκεντρώνει τα χρήματα από τα ληξιπρόθεσμα και χαρακτήρισε «επιθετική ενέργεια» την επιστροφή του παγίου στους συνεπείς πελάτες της επιχείρησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass