ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΔΙΕΜΗΝΥΣΕ

Παράθυρο Ντράγκι για μειώσεις επιτοκίων

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2016 2:19

 

Τον δρόμο για νέες παρεμβάσεις της ΕΚΤ τους επόμενους μήνες προκειμένου να επαναφέρει τον πληθωρισμό πιο κοντά στον στόχο του 2% άνοιξε χθες ο Μ. Ντράγκι, τονίζοντας την ετοιμότητα της ΕΚΤ να λάβει δράση. Οι κίνδυνοι για τις προοπτικές της οικονομίας της ευρωζώνης και του πληθωρισμού έχουν αυξηθεί, προειδοποίησε.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση του ΔΣ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ έχει διαπιστώσει ότι η δυναμική του πληθωρισμού στην ευρωζώνη παραμένει ασθενέστερη απ’ ό,τι αναμενόταν, ενώ προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά ή και αρνητικά επίπεδα τους επόμενους μήνες και να ανακάμψει αργότερα το 2016. Οι εκτιμήσεις αυτές καθιστούν αναγκαία την επανεξέταση της νομισματικής πολιτικής στη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Αυτό μπορεί να σημαίνει περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων ή την αύξηση του προγράμματος αγορών ομολόγων, όπως εκτιμούν ορισμένοι αναλυτές. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε εξάλλου ότι το Δ.Σ. περιμένει «τα επιτόκια να μείνουν στα τρέχοντα επίπεδα ή χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένη περίοδο». Ο επικεφαλής της ΕΚΤ επανέλαβε πως η κεντρική τράπεζα έχει την δύναμη, την βούληση και την αποφασιστικότητα να αναλάβει δράση και ότι έχει στην διάθεση της πληθώρα εργαλείων που μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass