ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΟ "ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ" ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Κτίριο - κόσμημα για τη Συνεταιριστική

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2016 0:20

 

Ειδικό αφιέρωμα στο νέο κτίριο διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στα Τρίκαλα, έκανε το περιοδικό «ΚΤΙΡΙΟ». Στο τεύχος Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016 υπάρχει πολυσέλιδη αναφορά στην «εμβληματικότητα» του κτηρίου, που κοσμεί την πρώτη σελίδα του περιοδικού και στην καθοριστικής σημασίας νέα εταιρική ταυτότητα της τράπεζας. Στην παρουσίαση ο αναγνώστης μπορεί να λάβει γνώση των βασικών κριτηρίων σχεδιασμού, από την περίοδο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, καθώς επίσης και στα λειτουργικά και μορφολογικά στοιχεία, τα οποία είναι ικανά να αποτελέσουν εργαλείο αναβάθμισης του συνόλου των καταστημάτων της τράπεζας. Όπως επισημαίνεται το κτίριο οργανώνεται σε τρεις επιμέρους συνθετικές περιοχές:

* Η κεντρική, εσωτερική περιοχή του κενού του αιθρίου και των γυάλινων διαδρόμων του Α’ και Β’ ορόφου αποτελεί τη φωτεινή επικοινωνιακή σπονδυλική στήλη του κτιρίου, η οποία προβάλλεται ήδη από το χώρο των συναλλαγών.

* Ο κύριος όγκος με την επικάλυψη χαλκού περιλαμβάνει τους χώρους γραφείων, τυλίγεται γύρω από το κενό του αιθρίου και περατώνεται στην περιοχή των κλιμακοστασίων.

* Ο καταληκτικός πίσω όγκος, περιλαμβάνει όλες τις κατακόρυφες, κύριες και δευτερεύουσες οδεύσεις του κτιρίου, όπως και βοηθητικούς χώρους.

Τέλος, συσχετισμένη με την απόδοση εταιρικής ταυτότητας και την πρόθεση της βιοκλιματικά προσανατολισμένης δόμησης, έγινε και η επιλογή των δομικών υλικών. Ειδικότερα επιλέχθηκε η επένδυση των όψεων με φύλλα χαλκού, με χαρακτηριστική ιδιότητα τη συνεχή και παλμική μεταβολή του χρωματισμού η οποία αναμένεται να αποτελέσει αισθητική αναφορά για την εικόνα της πόλης, δηλαδή ένα νέο «τοπόσημο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass