ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Αλλαγές στο ασφαλιστικό ή καταψηφίζω

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2016 20:18

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλο και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Βασίλειο Κορκίδη, είχε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης ζήτησε απ΄ τον αρμόδιο Υπουργό την μόνιμη και ουσιαστική τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εμπόρων και επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ, ώστε να επαναδιατυπωθεί στο νόμο το πάγωμα αυτών και την κεφαλαιοποίηση και αφαίρεση των οφειλών από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης ως ασφαλιστικός χρόνος.

Ο λαρισαίος βουλευτής δήλωσε πως «η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι επείγουσα και αναγκαία αλλά οφείλουμε να βλέπουμε πίσω απ΄ τους αριθμούς και τους ανθρώπους. Οι έμποροι και οι επαγγελματίες που επλήγησαν απ΄ την κρίση τα έτη 2009-2015, είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας. Πρέπει οπωσδήποτε να σταθούμε δίπλα τους και να παγώσουν οι μέχρι τώρα οφειλές τους και να μεταφερθούνε στην αναλογική σύνταξη, δηλαδή να υπολογίζονται και να αφαιρεθούνε απ΄ την καταβλητέα σύναξη. Δεν μπορεί να ψηφιστεί ένα πολύ δύσκολο νομοσχέδιο χωρίς μέτρα και αποφάσεις ελάφρυνσης των εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τους αγρότες ο Βας. Κόκκαλης, ζητώντας απ΄ τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ Β. Αποστόλου και αναπληρωτή Οικονομικών κ.κ  Αλεξιάδη Τρύφων, ακατάσχετο και αφορολόγητο των επιδοτήσεων μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ, καθώς «πάση θυσία πρέπει να προστατευθεί το μικρομεσαίο αγροτικό εισόδημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ προειδοποίησε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης ότι σε περίπτωση που δεν υιοθετήσουν οι προτάσεις του, τότε θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass