ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Στάση πληρωμών από ένα στα τρία νοικοκυριά

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2016 0:02

Νοικοκυριά δύο ταχυτήτων αποτυπώνουν τα στοιχεία έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία προκύπτει ότι σημαντική μερίδα Ελλήνων περικόπτει βασικές δαπάνες για να καλύψει υποχρεώσεις. "Αδυναμία" στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών του (φόρους και δάνεια) τη φετινή χρονιά δηλώνει 1 στα 3 ελληνικά νοικοκυριά, όσο και το ποσοστό των νοικοκυριών που διαβιούν με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ. Άλλωστε για το 15,2% των νοικοκυριών τα εισοδήματά του δεν επαρκούν για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες ενώ τα 2/3 (ποσοστό 64,1%) αυτών δηλώνει πως αναγκάζεται να κάνει περικοπές για να εξασφαλίσει τα αναγκαία. Την ίδια ώρα πάντως που πάνω από τα μισά νοικοκυριά (56,5%) δηλώνουν πως αδυνατούν να καλύψουν επαρκώς τις διατροφικές ανάγκες της οικογένειας και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό επίπεδο θέρμανσης, ένας σκληρός πυρήνας πάνω από το 50% των ελληνικών νοικοκυριών παραμένει συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Για του λόγου το αληθές, 1 στα 2 νοικοκυριά (ποσοστό 48%) υποστηρίζει ότι θα μπορέσει να καλύψει τις βασικές του υποχρεώσεις το 2016, ποσοστό το οποίο αυξάνεται στο 56,8% (κοντά στο 6 στα 10 νοικοκυριά) που δηλώνει ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί εφέτος στις φορολογικές του υποχρεώσεις. Την ίδια ώρα, 7 στα 10 (ποσοστό 68,8%) δηλώνει πως καταφέρνει να αποπληρώνει έγκαιρα τις δόσεις του, ενώ ποσοστό 53,5% εκτιμά πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί φέτος στις τραπεζικές του υποχρεώσεις.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της εταιρείας ΜΑRC, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 για λογαριασμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος. Από τη συγκεκριμένη έρευνα επίσης προκύπτει πως η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών τα τελευταία 4 χρόνια είτε χρησιμοποίησε τα χρήματα που είχε από αποταμιεύσεις προηγούμενων ετών (63,9%), είτε απευθύνθηκε σε συγγενείς και φίλους με στόχο την εξεύρεση χρημάτων (30,3%) για την κάλυψη των υποχρεώσεων. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, η συρρίκνωση των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών ανάγκασε 400.000 εξ αυτών να ρευστοποιήσουν περιουσιακά τους στοιχεία, προκειμένου να καλύψουν τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass