ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ "ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΟΥΣ" ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Αύξηση αντί για μείωση στην τιμή αερίου

* Συγκυριακό το φαινόμενο λόγω νομισματικής ισοτιμίας απαντά και καθησυχάζει η ΕΠΑ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2016 0:30

Του Γιώργου Νούλη

Εύλογους προβληματισμούς και απορίες προκάλεσαν σε καταναλωτές της Λάρισας οι τελευταίοι λογαριασμοί φυσικού αερίου. Αν και η εταιρία διεμήνυε πως οι οικιακοί χρήστες θα πληρώνουν φθηνότερα το αέριο λόγω της παρατεταμένης πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, ωστόσο οι λογαριασμοί που στέλνονται είναι "τσιμπημένοι" έως 2%.

Αν και τα ποσά συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι εμφανώς μειωμένα, ωστόσο σε αρκετούς καταναλωτές η συγκεκριμένη αύξηση προκάλεσε έντονη δυσθυμία, από τη στιγμή που ΕΠΑ Θεσσαλίας με συνεντεύξεις και αντίστοιχες δημοσιεύσεις στον Τύπο προϊδέαζε πως από τον φετινό Ιανουάριο οι τιμές του αερίου θα είναι ακόμη φθηνότερες.

Αναγνώστες της εφημερίδας μας μάλιστα, αφήνοντας υπόνοιες για τον τρόπο άσκησης της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρίας έκαναν λόγο "για συνήθη παραπλανητική πρακτική της επιχείρησης, να αυξάνει δηλαδή σταδιακά το χειμώνα την τιμή του, όταν υπάρχει δηλαδή μεγάλη κατανάλωση και συνεπώς μεγαλύτερο κέρδος και ταυτόχρονα την άνοιξη όταν θα έχουν κλείσει οι λέβητες θέρμανσης, να τις μειώνει για να δικαιολογήσει τα υποσχόμενα"…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Υπερασπιζόμενος εξ αρχής την ορθή και σύννομη τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Λεωνίδας Μπακούρας, επιβεβαίωσε ότι όντως υπήρξε μία μικρή αύξηση της τιμής για τον Ιανουάριο 2016, λόγω διακύμανσης της νομισματικής ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου που προέκυψε το συγκεκριμένο διάστημα και ότι το φαινόμενο είναι συγκυριακό. Επισημαίνεται πως η μείωση στην τελική τιμή του φυσικού αερίου Ιανουαρίου 2016 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους είναι της τάξης του 17%. Ωστόσο όπως είπε οι καταναλωτές δεν πρέπει να βλέπουν μόνο την διαμόρφωση της τιμής από μήνα σε μήνα καθώς η σύγκριση των τιμών όπως και το ποσοστό εξοικονόμησης θα πρέπει να μετράται σε ετήσια βάση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως διευκρίνισε στην "Ε" η μέση τιμή του φυσικού αερίου για τους επόμενους μήνες αναμένεται να είναι 7%-11% φθηνότερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το ποσοστό μείωσης της τιμής κατά το φετινό τετράμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου -Απριλίου σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015 θα είναι της τάξης του 20% περίπου. Για το λόγο αυτό σε καμία περίπτωση μια συγκυριακή αύξηση δεν ακυρώνει το πλεονέκτημα που μπορεί να έχει σε βάθος χρόνου ο καταναλωτής, που επιλέγει το φυσικό αέριο έναντι των ανταγωνιστικών καυσίμων" .

ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ 30 ΗΜΕΡΕΣ

Επί τη ευκαιρία ο κ. Μπακούρας υπενθύμισε τη νέα εταιρική δράση που ξεκινά η ΕΠΑ Θεσσαλίας για το 2016, που δίνει τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου μέσα σε 30 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης. " Η εν λόγω δράση αφορά κτίρια που βρίσκονται στο υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου και οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να επωφεληθούν της δράσης, μπορούν να καταθέσουν την σχετική "Αίτηση ενδιαφέροντος" προκειμένου η Ε.Π.Α. να διενεργήσει δωρεάν αυτοψία στον χώρο τους και να τους επιδώσει τη σχετική προσφορά σύνδεσης. Εναλλακτικά, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά από τις 8:00 έως τις 16:00 στο τηλέφωνο: 11150 ή να επισκεφθούν τα γραφεία εξυπηρέτησης πελατών της ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass