ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

Εφιάλτης έγινε το φορολογικό και το ασφαλιστικό

* Μαζική θα είναι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου την ερχόμενη Πέμπτη

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2016 0:58
Από την κοπή πίτας της Ομοσπονδίας προχθές το βράδυ στο Επιμελητήριο Λάρισας Από την κοπή πίτας της Ομοσπονδίας προχθές το βράδυ στο Επιμελητήριο Λάρισας

 

 

Σήμα κινδύνου για την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο νομό, εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών και πολύ περισσότερο λόγω των πολιτικών λιτότητας και της υπερφορολόγησης του κλάδου εξέπεμψαν προχθες οι επαγγελματοβιοτέχνες της Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Παληογιάννης, ζήτησε την άρση όλων των ρυθμίσεων που οδηγούν σε απαξίωση την μικρομεσαία επιχείρηση, άμεσες φορολογικές δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας και σήμανε γενικό προσκλητήριο κινητοποίησης ενάντια στις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού.

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς, η οποία όπως επισήμανε, χαρακτηρίστηκε από τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και την εφαρμογή των κεφαλαιακών περιορισμών, έκανε λόγο για δραματική μείωση τζίρου, για αύξηση των "λουκέτων", για μειωμένη ρευστότητα και παράλογη υπερφορολόγηση.

"Η φετινή χρονιά τόνισε προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη. και θα εξελιχθεί σε έτος ορόσημο για την πορεία του ελεύθερου μικρομεσαίου επαγγελματία ι. Αν η κυβέρνηση δεν αφουγκραστεί τα προβλήματα μας, τότε αυτά θα διογκωθούν και οι συνέπειες θα είναι ανεξέλεγκτες"

Κάνοντας ειδική μνεία στο ασφαλιστικό επισήμανε πως η κυβέρνηση "κατάφερε με το προσχέδιο που παρουσίασε να ξεσηκώσει όλους τους φορείς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, εργαζόμενους, επιστήμονες και συνταξιούχους , να βγουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, ένα βιώσιμο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό, μια αξιοπρεπή σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη για μας και τις οικογένειες μας. Είναι απαραίτητο όσο ποτέ να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου τα αιτήματα και οι προτάσεις μας να αρχίσουν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την Κυβέρνηση. Χρειάζεται συνοχή, σύμπνοια και μαζική συμμετοχή και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε" κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών ν. Λάρισας θα μετάσχει στην απεργιακή κλαδική κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό, με κλείσιμο των επιχειρήσεων. Παράλληλα στις 9.30 πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Επιμελητήριο Λάρισας

 Στην εκδήλωση της κοπής πίτας που έγινε στο εντευκτήριο του Επιμελητηρίου Λάρισας, απηύθυναν χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημ. Αδάμ και ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Παν. Νταής, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και επιχειρηματικών φορέων του νομού, καθώς και τα διοικητικά συμβούλια και οι αντιπρόσωποι των σωματείων της Ομοσπονδίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass