ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

«Νεκρώνει» η αγορά της Λάρισας την Πέμπτη

* Πανθεσσαλικός ξεσηκωμός των εμπόρων - Μαζική η συμμετοχή των συλλόγων στο πανεμπορικό συλλαλητήριο της Αθήνας

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2016 0:23
Από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου Θεσσαλίας στο Επιμελητήριο Λάρισας Από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου Θεσσαλίας στο Επιμελητήριο Λάρισας

 

Στο καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό προχωρά ο μεθαύριο ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΜΕΘ) στη συνεδρίαση που διεξήχθη στη Λάρισα, αποφάσισε να εκφράσει την ομόθυμη συμπαράσταση του κλάδου στο αγώνα των αγροτών, να προτείνει στα μέλη του να κλείσουν τις επιχειρήσεις και να μετάσχουν μαζικά στο πανεμπορικό συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στην Αθήνα, "ναυλώνοντας" λεωφορεία για τη δωρεάν μετάβαση των μελών.

Να θυμίσουμε ότι ήδη τα διοικητικά συμβούλια των εμπορικών συλλόγων Λάρισας, Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του κλάδου. "Μέσα από τη συμμετοχή μας στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την 4η Φεβρουαρίου 2016 εκφράζουμε την αγωνία μας για τις επερχόμενες εξελίξεις στο ασφαλιστικό, τονίζει στην "Ε' ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γ. Τσιαπλές. Πρέπει και η κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν, τόνισε, ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό οικονομική επίθεση και στα όρια του οριστικού λουκέτου. Το ασφαλιστικό-φορολογικό, έτσι όπως πάει να περάσει είναι "ταφόπλακα" για τις επιχειρήσεις. Όλο αυτό το κλίμα δημιουργεί μια δυσάρεστη κατάσταση στην αγορά, στην καρδιά των εκπτώσεων με προβλήματα ρευστότητας. Είναι η ώρα όλοι οι συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες να είμαστε στον δρόμο για να μην περάσουν τα μέτρα"…

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

Επισημαίνεται επίσης και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών του ν. Λάρισας θα προχωρήσει σε κλείσιμο των επιχειρήσεων μεθαύριο ενώ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση των μελών της στις 9.30 το πρωί στο Επιμελητήριο.

Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ

Στις κινητοποιήσεις του κλάδου θα συμμετάσχει και η συντεχνία κρεοπωλών ν. Λάρισας με κλείσιμο των καταστημάτων ενώ η διοίκηση καλεί τα μέλη της να παραστούν στη συγκέντρωση της Ομοσπονδίας στο Επιμελητήριο.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΣΕ

Στο μεταξύ τις δέκα προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν στο σχέδιο για το ασφαλιστικό, κωδικοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Οι προτάσεις είναι οι εξής:

* Επαναφορά της κοινής πρότασης για τη μόνιμη και ουσιαστική τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, ώστε να επαναδιατυπωθεί στο νόμο το πάγωμα, η κεφαλαιοποίηση και αφαίρεση των οφειλών από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης ως ασφαλιστικός χρόνος.

* Η αναλογικότητα των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα να υπολογίζεται στο «μετά φόρον εισόδημα».

* Να μην συνδέονται οι ασφαλιστικές εισφορές με λογιστικές διαφορές που μπορεί να προκύπτουν μετά από φορολογικούς ελέγχους.

* Να αναθεωρηθεί ο αυθαίρετος δεκαπλασιασμός για τον καθορισμό ανώτατου πλαφόν και να εξεταστεί μια νέα κλίμακα πολλαπλασιαστή από 4 έως 10 για εισοδήματα από 20.000 ευρώ και άνω (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας).

* Να επανεκτιμηθεί το ποσοστό 6,95% για την περίθαλψη, καθώς επίσης το 7,5% για επικουρικές και το 4% για προνοιακές ασφαλιστικές εισφορές.

* Να καταργηθούν όλες οι έκτακτες εισφορές και τα 20 ευρώ ως βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων, που δεν χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο σκοπό.

* Να επεκταθεί το εργόσημο και σε άλλες εργασίες πέρα των αγροτικών δραστηριοτήτων.

* Να υπολογισθεί η δυσανάλογη επιβάρυνση των νέων συνταξιούχων και να αναλυθεί το ποσοστό αναπλήρωσης.

* Να μην υπάρξουν εξαιρέσεις επαγγελματικών κλάδων και ομάδων στο νέο ασφαλιστικό.

* Να κωδικοποιηθεί απλά και κατανοητά η ασφαλιστική νομοθεσία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass