ΠΑΡΑΛΥΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - «ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ» ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ

Στους δρόμους αύριο μικρομεσαίοι και έμποροι

* Ποια σωματεία δήλωσαν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις - Κλειστές οι καφετέριες - Με αποχή από τις φοροδηλώσεις απειλούν οι λογιστές

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2016 0:31

 

Του Γιώργου Νούλη

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο η αγορά της Λάρισας, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και τους εμπορικούς συλλόγους του νομού, που ηγούνται των κινητοποιήσεων, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή… Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων. Ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος «για αυτό η ενότητα όλων των επαγγελματικών τάξεων και η συστράτευση στον κοινό αγώνα είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού και τα εμπορικά καταστήματα της Λάρισας θα είναι κλειστά, με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού να καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 9.30 στο Επιμελητήριο και τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία.

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΣΛ, ο εμπορικός σύλλογος θα συμμετάσχει στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου με καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και συμμετοχή στο πανεμπορικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.» Όσοι συνάδελφοι παραμείνουν στη Λάρισα καλούνται να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης καθώς και στην πορεία που θα ακολουθήσει» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Εξάλλου σε σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λάρισας, το οποίο συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση, τονίζεται πως «παλεύουμε μαζί μ’ όλες τις παραγωγικές τάξεις για την απόσυρση του προσχεδίου και ζητάμε την ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και στη βάση αναλογιστικών μελετών αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος στη χώρα μας.

ΟΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ - ΛΟΓΙΣΤΕΣ

Στην απεργιακή κινητοποίηση μετέχουν και οι φοροτεχνικοί μέλη της Ε.Φ.Ε.Ε.Λ. Λάρισας . Το ΔΣ της Ένωσης αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και έτσι αύριο τα φοροτεχνικά γραφεία του νομού Λάρισας θα είναι κλειστά. Δεν θα πραγματοποιείται καμία συναλλαγή με τους πολίτες, με τις υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ - ΟΑΕΔ - ΙΚΑ κλπ), ούτε με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet. «Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετάσχον ενεργά στην απεργία καθώς η πρόταση της κυβέρνησης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή επειδή οδηγεί σε πλήρη εξαθλίωση τον κλάδο και δεν εγγυάται τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού».

Να σημειωθεί πως οι φοροτεχνικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχής από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ

Στο μεταξύ μετά από το χθεσινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο των Βενζινοπωλών του ν. Λάρισας , το οποίο εξέτασε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα των μελών, τα οποία κρίθηκαν απολύτως εύλογα, δίκαια και ειλικρινή, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι «το επερχόμενο φορολογικό και ασφαλιστικό είναι ο αιφνίδιος θάνατος του ήδη μισοπεθαμένου βενζινοπώλη. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση όσο μπορούν και δύνανται κατά βούληση, διότι στέκονται απέναντί τους τα πρατήρια βενζίνης λιανικής των πολυεθνικών εταιριών, που ήδη περικύκλωσαν το κέντρο της Λάρισας και εξαπλώνονται ραγδαία σε όλο το νομό».

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ

Στο μεταξύ το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών και Καφε Μπαρ Λάρισας μετά από τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην αυριανή πανελλαδική απεργία με αίτημα την απόσυρση του προσχεδίου του ασφαλιστικού. Επίσης καλούνται τα μέλη σε συνάντηση στις 10.15 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου (μπροστά από την Ιατρική σχολή) απ’ όπου θα κατευθυνθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Εξάλλου στις κινητοποιήσεις του κλάδου θα συμμετάσχει και η Συντεχνία Κρεοπωλών ν. Λάρισας με κλείσιμο των καταστημάτων ενώ η διοίκηση καλεί τα μέλη της να παραστούν στη συγκέντρωση της Ομοσπονδίας στο Επιμελητήριο. Επίσης στην απεργία μετέχουν και οι ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων, η Ένωση Βαφέων και Φανοποιών ενώ το σωματείο περιπτερούχων-καπνοπωλών, προτείνει στα μέλη να κλείσουν τις επιχειρήσεις από τις 6 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Στην απεργία μετέχουν και οι αρτοποιοί με κλείσιμο των καταστημάτων ενώ ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων - Ωρολογοποιών του νομού καλεί τα μέλη του να έχουν κλειστά τα καταστήματα και να λάβουν ενεργό μέλος στις απεργιακές εκδηλώσεις μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass