ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

"Βυθίζονται " εκ νέου οι τιμές του πετρελαίου

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2016 0:11

Με σοβαρές απώλειες άνοιξε τη χρηματιστηριακή εβδομάδα το αργό πετρέλαιο, λόγω των συνεχών ανησυχιών για την υπερπροσφορά. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το αμερικανικό αργό τύπου WTI, υποχωρoύσε στα 30,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο, το αργό τύπου Brent στα 33,45 δολάρια το βαρέλι. Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν προσανατολίζεται στην πώληση 300.000 βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα στους Ευρωπαίους πελάτες του, μετά και από την άρση των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας.

Στο μεταξύ σε υψηλό από τον Οκτώβριο αναρριχήθηκε χθες ο χρυσός, καθώς το νέο κύμα ρευστοποιήσεων στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των επενδυτών για το πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους έντονης αβεβαιότητας. Ειδικότερα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου ενισχυόταν κατά 16,4 δολάρια στα 1.174,10 δολάρια την ουγγιά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, βάζοντας πλώρη για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 28 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως το μέταλλο έχει ενισχυθεί κατά 11% μέχρι στιγμής το 2016 σε ένα επενδυτικό περιβάλλον όπου μετοχές και πετρέλαιο δέχονται ανελέητο σφυροκόπημα στον απόηχο των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη και την υπερπροσφορά στον κλάδο της ενέργειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass