Στο στόχαστρο οι ιδιοκτήτες φορτηγών της Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 19:56 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Φεβ 2016 20:33

Βολές για μεθοδεύσεις, παρασκηνιακές διαδικασίες και απροκάλυπτη παραβίαση των συμφωνημένων εκτοξεύουν σε Ομοσπονδίες της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Θεσσαλίας η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Δ.Χ. Φορτηγών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου και η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Ο.Φ.Α.Ε).

Ενώ η ελληνική κοινωνία, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, βρίσκεται σε απεργιακό ξεσηκωμό και ο αναβρασμός από την παλλαϊκή κινητοποίηση αγροτών, επαγγελματιών, επιστημόνων σε συνδυασμό με τη μεγάλη πανεργατική απεργία της 4-2-2016 καταγράφει την αποφασιστικότητα όλων των απεργών, αυτός τουλάχιστον ο αγώνας να φτάσει μέχρι το τέλος και να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο χώρος των αυτοκινητιστών για μια ακόμη φορά υπονομεύεται και βάλλεται εκ των ένδον, από ορισμένους παράγοντες που διεκδικούν ανάξια την συνδιλκαλιστική του εκπροσώπηση.

Σειρά απαράδεκτων παραγοντισμών, παρασκηνιακών και υπονομευτικών ενεργειών του Π.Σ.X.Ε.Μ. της Π.Ο.Ε.ΜΙ.Φ.Α. και της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας, θέτουν σε κίνδυνο την ενότητα του χώρου των αυτοκινητιστών και τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και δυστυχώς έχει ανασταλεί με τον χώρο να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση εξ’ αιτίας της συμπεριφοράς τους.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας είμαστευποχρεωμένοι με λύπη μας να γνωρίσουμε στους έλληνες αυτοκινητιστές και στην κοινή γνώμη τα ακόλουθα:

1) Στις 23/1/2016 συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από πρόσκληση της Ο.Φ.Α.Β.Ε. όλοι οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Φ.Δ.Χ.και συμφώνησαν ομόφωνα για συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 4/2/2016 με μοναδικό αίτημα την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού. Ενώ παράλληλα έθεσαν και κάποια άλλα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, εδώ και πολλά χρόνια, και δεσμεύτηκαν να διεξάγουν όλοι Γ.Σ. στις Ομοσπονδίες τους ως τις 31/1/2016 προκειμένου να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για κλιμάκωση και συνέχιση των κινητοποιήσεων με τα αιτήματα που συμφώνησαν στις 23/1/2016. Σχετικό με τη συνάντησηδελτίο τύπου με τις αποφάσεις της εν λόγω συνάντησης δόθηκε στη δημοσιότητα στις 24/1/2016.

2)Πράγματι, τόσο η Ο.Φ.Α.Ε., όσο και η Ο.Φ.Α.Β.Ε., η Ομοσπονδία Δυτ. Ελλάδας και Πελοποννήσου, καθώς και η Ομοσπονδία Θεσσαλίας, έμειναν πιστές στις αρχικές τους δεσμεύσεις και συντόνισαν τα μέλη τους σε ΓΣ προκειμένου να πάρουν σχετικές αποφάσεις.

Οι τρεις πρώτες αποφάσισαν (η κάθε μία σε εσωτερική της Γ.Σ.) την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την κάθοδο σε απεργία διαρκείας ξεκινώντας από 4/2, η δε Ομοσπονδία Θεσσαλίας μας ενημέρωσε πως το αποτέλεσμα της Γ.Σ. ήταν 60% υπέρ της συνέχισης της απεργίας και 40% κατά. Σχετικό δελτίο τύπου με την απόφαση της έκτακτης ΓΣ της ΟΦΑΕ που πραγματοποιήθηκε στις 31/1/16., επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα.

3)Αντίθετα, το Π.Σ.Χ.Ε.Μ. δήλωσε πως δεν κατάφερε να οργανώσει Γ.Σ. (!!!), ενώ η Π.Ο.Ε.Μ.Ι.Φ.Α.μας δήλωσε πως ούτε οργάνωσε Γ.Σ. ούτε και επιθυμεί να προχωρήσει σε απεργία διαρκείας, παρά τις αρχικές τους δεσμεύσεις στην συνάντηση στις 23/1.

4) Η Ο.Φ.Α.Ε, συνεπής στις αποφάσεις της, οργάνωσε εκ νέου έκτακτη συνάντηση στις 3/2/2016 μεταξύ των μελών της και τους εκπροσώπους των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Σωματείων της με σκοπό την καλύτερη δυνατή οργάνωση της απεργίας, ενώ στις 4/2 δημοσιεύτηκε νέο δελτίο Τύπου με το οποίο η Ο.Φ.Α.Ε., η Ο.Φ.Α.Β.Ε. και η Ομοσπονδία Δυτ. Ελλάδας & Πελοποννήσου ανακοίνωσαν την έναρξη απεργίας διαρκείας. Το δελτίο δεν προσυπέγραψε η Ομοσπονδία Θεσσαλίας, παρά το ότι στη Γ.Σ. της η πλειοψηφία είχε ταχθεί υπέρ της απεργίας και παρά το ότι συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της στις 29/1/2016. με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Μεταφορών δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Πληροφορηθήκαμε ακόμα ότι με πρωτοβουλία της ίδιας Ομοσπονδίας (Θεσσαλίας) πραγματοποιήθηκε συνάντηση αυτής με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη στις 4/2/2016, για την οποία όμως δεν έγινε πρόσκληση ούτε στην Ο.Φ.Α.Ε. ούτε στην Ομοσπονδία Δυτ. Ελλάδας & Πελοποννήσου, ενώ δεν παρευρέθηκε ούτε εκπρόσωπος της ΟΦΑΒΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, και αυτή η συνάντηση ήταν άκαρπη, και ουδεμία λύση δόθηκε για τα προβλήματα του κλάδου.

5)Η κλιμάκωση και η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μετά τις 4/2/2016 συντονίστηκε από τις 3 Ομοσπονδίες (ΟΦΑΕ, ΟΦΑΒΕ & Ομοσπ. Δυτ. Ελλ. & Πελοπ.) μέχρι και τις 7/2/2016, ενώ κατά το ίδιο διάστημα το ΠΣΧΕΜ, η ΠΟΕΜΙΦΑ και η Ομοσπονδία Θεσσαλίας υπονόμευαν αυτές τις κινητοποιήσεις ενημερώνοντας τους αυτοκινητιστές ότι η απεργία ήταν 24ωρη και έχει λήξει και ότι αυτά που ακούγονται περί συνέχειας είναι σκοπιμότητες αυτών που τα ανακοινώνουν και δεν ισχύουν. Ενώ τους παρότρυναν να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

6)Η ΟΦΑΒΕ προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα συγκάλεσε όλες τις Ομοσπονδίες σε νέα συνάντηση στις 7/2/2016 στην οποία δεν παρευρέθησαν ούτε το ΠΣΧΕΜ, ούτε η ΠΟΕΜΙΦΑ ούτε η Ομοσπονδία Θεσσαλίας, και στην οποία τελικά αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων λόγω της υπονόμευσής τους από τις άλλες Ομοσπονδίες.

7)Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ΠΣΧΕΜ έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

- Στις 3/2/2016 οργάνωσε συνάντηση σε ξενοδοχείο της Αθήνας μεταξύ εκπροσώπων μεγάλων μεταφορικών επιχειρήσεων και εταιριών logistics, της οποίας τα αποτελέσματα δεν γνωρίζουμε.

- Στις 4/2/2016 στο ίδιο ξενοδοχείο της Αθήνας (Stanley) πραγματοποίησε Γ.Σ. στην οποία, ενώ τα παρευρισκόμενα μέλη του συμφωνούσαν ομόφωνα για την συμμετοχή του κλάδου σε απεργία διαρκείας, ο ίδιος ο πρόεδρός του φαίνεται πως διαφωνούσε και για τον λόγο αυτό προφασιζόμενος την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών (προφανώς αυτήν που αναφέρουμε παραπάνω) απεχώρησε από την συνεδρίαση πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις, ενώ είχαν ήδη δημιουργηθεί εντάσεις μεταξύ των μελών.

- Στις 6/2/12016 συνεδρίασε το Δ.Σ. του, όπου διατυπώθηκε η πρόταση να κατεβούν σε απεργία μετά τις 15/2/2016.

Οι παραπάνω μεθοδεύσεις, παρασκηνιακές διαδικασίες αλλά και η απροκάλυπτη παραβίαση των συμφωνημένων, αποκαλύπτουν την πλήρη έλλειψη του συνδικαλιστικού ήθους, τις αδιαφανείς προθέσεις και την υπονομευτική διάθεση αυτών που ηγούνται στις παραπάνω ομοσπονδίες.

Σε μία περίοδοανάγκης καθολικής αντίστασης στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο και διεκδίκησης της ίδρυσης ΜΚΕ εποπτευόμενων από Ειδική Γραμματεία του ΥΠΥΜΕΔΙ, της ενεργοποίησης του αρ.21 ν.4321/2015 για την φορολόγηση των τριγωνικών συναλλαγών και της μείωσης του αριθμού αδειών τρίτων χωρών, και ενώ στοιχειώδες χρέος της αγωνιζόμενης κοινωνίας είναι να συμβάλλει ο κλάδος, ανάλογα με τις δυνάμεις του, για να αποσυρθεί και να ξεκινήσει σε μηδενική βάση διάλογος, υπάρχουν ακόμη συνδικαλιστές, οι οποίοι σπέρνουν τις αυταπάτες ότι είναι δυνατόν η κυβέρνηση (οποιαδήποτε κυβέρνηση) να τους αντιμετωπίσει με προνομιακή μεταχείριση προκειμένου να υπονομεύσουν τις κινητοποιήσεις,

Είναι απαράδεκτο επίσης και ασυμβίβαστο με τα συμφέροντα του κλάδου, συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι να συναποφασίζουν την τακτική τους με εκπροσώπους εφοδιαστικών αλυσίδων, ουσιαστικά δηλαδή εκπροσώπους των εργοδοτών μας και να καθορίζουν σε συνδυασμό με αυτούς τη στάση μας απέναντι στην απεργία και ακόμη περισσότερο για να θολώσουν τα νερά, να εξαγγέλλουν απεργία ταυτόχρονα με την απεργία άλλων κλάδων, που ούτως ή άλλως θα εμποδίσει την μεταφορική δραστηριότητα και τη μεταφορά σε ορισμένες κατηγορίες ΦΔΧ, οπότε και η απεργία των αυτοκινητιστών είναι νεκρό γράμμα. Όμως μέχρι τις 15-2-2016 με συντονισμένο αγώνα, ιδίως μετά και την απόφαση των αγροτών να μεταφέρουν τα μπλόκα στην Αθήνα, είναι δυνατόν και πρέπει να έχει αποσυρθεί το αντι- ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στους έλληνες αυτοκινητιστές, τους καλούμε να απομονώσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των Π.Σ.X.Ε.Μ., Π.Ο.Ε.ΜΙ.Φ.Α και Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, για τους οποίους το μόνο που αξίζει, είναι η παράδοσή τους, στην παντοτινή συνδικαλιστική περιφρόνηση. Σύντομα θα επανέλθουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις ανεξάρτητες από τις σκοπιμότητες και την υπονόμευσή τους, τόσο για την απόσυρση του ασφαλιστικού, όσο και για υπόλοιπα καίρια αιτήματά μας για την πατάξη της παράνομης μεταφοράς, την άμεση εφαρμογή του άρθ. 21 του Ν.4321/2015 (φορολόγηση τριγωνικών συναλλαγών) καθώς και την μείωση των αδειών τρίτων χωρών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass