ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Αδικημένοι οι ιδιοκτήτες των Εργατικών Γιάννουλης

* Σημαντικά αιτήματά τους παραμένουν σε εκκρεμότητα παρά τις δεσμεύσεις - Διοργανώνουν έκτακτη συνάντηση την Κυριακή παρουσία των Λαρισαίων βουλευτών

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2016 0:03
Από τη τελευταία ενημερωτική συνάντηση των ιδιοκτητών στα τέλη Ιουνίου... Από τη τελευταία ενημερωτική συνάντηση των ιδιοκτητών στα τέλη Ιουνίου...

 

Του Γιώργου Νούλη

Την παρέμβαση των βουλευτών Λάρισας για να αρθεί η εκκρεμότητα με την κοστολόγηση των διαμερισμάτων τους και να ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματά τους ώστε να λυθεί το οριστικά το ζήτημα των τίτλων κυριότητας, ζητούν οι ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών Γιάννουλης "Μελίνα Μερκούρη".

Παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης του ΟΑΕΔ, τα κύρια και βασικά τους αιτήματα δεν επιλύθηκαν, γι αυτό και η πλειοψηφία των ιδιοκτητών του οικισμού, από τους 670 συνολικά, αρνείται να παραλάβει τα παραχωρητήρια.

Θυμίζουμε πως η διοίκηση του ΟΕΑΔ συμφώνησε με στην αύξηση των δόσεων αποπληρωμής των διαμερισμάτων τους από 240 που ίσχυε σε 360 και στην εξάμηνη παράταση της αποπληρωμής των δόσεων αλλά απαραίτητη προϋπόθεση θα ήταν οι οικιστές να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Οργανισμό, το οποίο θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αρχικής σύμβασης παραχώρησης της κατοικίας τους.

Η απόφαση αυτή όμως δεν ικανοποίησε τους οικιστές καθώς η χρεωμένη αξία της παραχωρούμενης κατοικίας έχει καθοριστεί στα 453,68 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τουλάχιστον κατά 80-90 ευρώ παραπάνω σε σχέση με την αρχική τιμή κόστους κατασκευής. Η τιμή χρέωσης των διαμερισμάτων που παραδόθηκαν στους δικαιούχους το 1998 με βάση τις τιμές εκείνης της περιόδου ήταν 389,78 ευρώ. Τα παραχωρητήρια όμως παραδόθηκαν με τιμές του 2005 με το σκεπτικό ότι η τιμή είναι ενιαία για όλους τους οικισμούς που έγιναν την ίδια χρονική περίοδο. Η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της επιτροπής αγώνα και του εξωραϊστικού συλλόγου και με τη συνδρομή του ΕΚΛ,το περασμένο καλοκαίρι, εξηγούσε πως αυτό δεν μπορούσε να λυθεί άμεσα καθώς προϋποθέτει νομοθετική ρύθμιση και συνολική λύση για όλες τις εργατικές κατοικίες της χώρας, κάτι που θα γίνει εντός του Φθινοπώρου.

Έκτοτε όμως δεν υπήρξε καμία εξέλιξη, τουναντίον μάλιστα, στους δικαιούχους οικιστές του Ολυμπιακού χωριού, με πρωτοβουλία το Υπ. Εργασίας, ο ΟΑΕΔ παραδίδει παραχωρητήρια με τιμή 380,62 το τ.μ., όταν αυτά τη χρονιά που κατασκευάστηκαν έφταναν τα 1000 ευρώ /τμ. Η ορισθείσα τιμή συνεπώς είναι σημαντικά μικρότερη από τις κατά καιρούς ανακοινωθείσες από προηγούμενους υπ. Εργασίας και έρχεται να ικανοποιήσει ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων του ολυμπιακού χωριού. Γιατί μια τέτοια απόφαση αναρωτιούνται οι κάτοικοι του οικισμού Γιάννουλης, δεν μπορεί να ισχύσει για τη δική τους περίπτωση; 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ

Οι δικαιούχοι των διαμερισμάτων όμως έχουν θέσει και άλλα ζητήματα, για τα οποία μήνες τώρα δεν έχουν λάβει απάντηση από την παρούσα κυβέρνηση.

* Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων είμαστε είτε άνεργοι, είτε με πολύ χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, λένε στην "Ε" οι εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα Βασ. Μπεριτζάς, Χρ. Γιάτσος, Αντ. Παλαμιώτης, Ιωαν. Ντόβας, Βασ. Βολιώτης, Νικ. Γάλλος και Κων. Καλογιάννης. Για αυτό ζητούμε να εφαρμοστεί ειδική ρύθμιση για τους ανέργους που δεν μπορούν να πληρώσουν την μηνιαία δόση, παγώνοντας τις οφειλές χωρίς καμία προσαύξηση για όσο διάστημα είναι κάποιος άνεργος και δεν μπορεί να πληρώσει.

Επίσης ζητούν να αφαιρεθεί από την τιμή χρέωσης του κάθε διαμερίσματος το ποσό που αντιστοιχεί στα έργα υποδομής του οικισμού, τα οποία πρέπει να επιβαρυνθούν είτε ο ΟΑΕΔ, είτε ο Δήμος και να αυξηθεί η χρονική διάρκεια που θα μπορεί κάποιος να αποπληρώσει όλο το ποσό με την έκπτωση του 40%, από 4 σε 10 έτη.

Σε κάθε περίπτωση για να συζητηθούν όλες οι νέες εξελίξεις και πρωτίστως για να βοηθήσουν οι βουλευτές στην προσπάθεια που καταβάλουν, η συνάντηση μαζί τους έχει οριστεί για την ερχόμενη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί στα γραφεία του εξωραϊστικού συλλόγου (πάνω από τα ΚΑΠΗ) στην πλατεία του οικισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass