ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 17/10/2015

Παρακράτηση οφειλών OAEE σε 60 δόσεις

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2016 0:05

Ενεργοποιείται στον ΟΑΕΕ ο θνησιγενής νόμος 4331/2015, για όσους οφειλέτες του Οργανισμού είχαν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα και υπέβαλαν αιτήσεις πριν από τις 17-10-2015. Σε αυτήν την περίπτωση, η μηνιαία παρακράτηση από τις συντάξεις για οφειλές μέχρι 25.000 € θα γίνεται σε 60 μηνιαίες δόσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος του ΟΑΕΕ, η ρύθμιση αφορά αιτήσεις θεμελιωμένου συνταξιοδοτικού δικαιώματος οι οποίες υποβλήθηκαν πριν από τις 17 Οκτωβρίου 2015, βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δεν έχει γίνει κοινοποίηση οφειλής των εισφορών στον υποψήφιο συνταξιούχο, καθώς και για αιτήσεις που επίσης υποβλήθηκαν πριν τις 17.10.2015, για τις οποίες έχει γίνει κοινοποίηση οφειλής των ασφαλιστικών οφειλών ή η κοινοποιηθείσα με τις συγκεκριμένες διατάξεις οφειλή έχει ήδη εξοφληθεί.

Συγκεκριμένα, ο ν. 4331/15, αρθρ, 38 ανέφερε ότι: Η σύνταξη καταβάλλεται από την ημερομηνία που ορίζουν οι καταστατικές διατάξεις του ασφαλιστικού φορέα ή τομέα, αν το οφειλόμενο ποσό εισφορών δεν είναι μεγαλύτερο των πενήντα πέντε (55) μηνιαίων συντάξεων κατώτατων ορίων ανά κατηγορία σύνταξης, όπως αυτά ισχύουν κάθε φορά για κάθε ασφαλιστικό φορέα ή τομέα και ανάλογα με τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, στα οποία περιλαμβάνεται η κύρια οφειλή, καθώς και τα πρόσθετα τέλη, οι τόκοι, οι επιβαρύνσεις και ποσά από αναγνωρίσεις χρόνων ασφάλισης, και όχι πέραν του ποσού των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ. Τα ανωτέρω ποσά οφειλής συμψηφίζονται ή παρακρατούνται από τα ποσά των συντάξεων, σε ίσες μηνιαίες δόσεις, που δεν μπορεί να είναι περισσότερες από εξήντα (60). Η πρώτη δόση παρακρατείται από τη σύνταξη του πρώτου μήνα έναρξης του δικαιώματος συνταξιοδότησης.

Για τα αιτήματα συνταξιοδότησης που υποβάλλονται από τους δικαιούχους του ΟΑΕΕ μετά τις 17.10.2015, η κοινοποίηση οφειλής ασφαλιστικών εισφορών για την έναρξη συνταξιοδότησης θα γίνεται με ανώτατο όριο παρακράτησης το ποσό των 20.000,00 ευρώ και ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων παρακράτησης δεν θα υπερβαίνει τις 40.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass