ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΩΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Σωματεία λαϊκών αγορών κατά δημοτικής αρχής

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2016 0:59 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Μαρ 2016 23:21

 

Ανοιχτή επιστολή κατά της δημοτικής αρχής για τον τρόπο διοίκησης αλλά κυρίως για την προκήρυξη νέων επαγγελματικών θέσεων εξέδωσαν από κοινού το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Λάρισας και το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Λάρισας. Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «διανύουμε ενάμιση χρόνο διοίκησης του Δήμου Λαρισαίων από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και πραγματικά αναρωτιόμαστε τι έχει αλλάξει στον τρόπο Διοίκησης μέχρι σήμερα.

Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι αυτές οι δημοτικές εκλογές έγιναν μέσα σε ένα πολύ ιδιαίτερο κλίμα με σύνθημα την “αλλαγή”. Με ελπίδα λοιπόν τις προεκλογικές εξαγγελίες για διάλογο, συλλογικότητα, δημοκρατία, λαϊκές συνελεύσεις, στήριξη στην καθημερινότητα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων στηρίξαμε και στηρίζουμε τον “Δήμαρχο όλων των πολιτών”.

Θυμόμαστε ακόμη τα λόγια του: “Γνωρίζουμε καλά ότι ο λαός απεχθάνεται την έπαρση και την αλαζονεία”.

Ενάμισι χρόνο μετά, σας ενημερώνουμε ότι μέχρι τώρα συναντήσαμε τον δήμαρχο εθιμοτυπικά, και άλλη μία φορά στο πεζοδρόμιο.

Όπως αντιλαμβάνεστε τίποτα από τα πιο παραπάνω δεν έχει γίνει πράξη. Η οργή και η αγανάκτησή φουσκώνει σιγά, σιγά με αποκορύφωμα το δημοσίευμα του αντιδημάρχου κ. Καλτσά με το οποίο λοιδορηθήκαμε και συκοφαντηθήκαμε όσο κανένας, αλλά ο χρόνος θα δείξει ότι έχουμε δίκιο σε ό,τι θέτουμε, όχι γιατί είμαστε μάντεις, αλλά επειδή έχουμε τη λογική να αναλύουμε σωστά και να προβλέπουμε τις εξελίξεις.

Για να το θέσουμε αλλιώς, μετά την πρόσφατη εμπειρία μας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αναπόφευκτα θα βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα. Ο δήμαρχος με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο προχώρησε στην απόφασή του για την προκήρυξη νέων επαγγελματικών θέσεων, χωρίς ποτέ να δεχθεί μία συνάντηση με τα σωματεία που εκπροσωπούν όλους τους κλάδους των λαϊκών αγορών, χωρίς να θέσει σε ψηφοφορία το αίτημά μας για αναβολή του θέματος μιας και όλες οι άδειες λήγουν στις 28/2 και θα μπορούσαν επομένως να συζητηθούν συνολικά, και πέραν τούτου ήδη υπάρχουν πωλητές με περιφερειακές άδειες (διότι δεν υπήρχαν θέσεις στη Λάρισα, στις προηγούμενες κληρώσεις), που εκκρεμεί η νομιμοποίησή τους. Θεωρούμε ότι πρέπει να γυρίσουν αυτές οι άδειες πρώτα εντός Λάρισας και έπειτα να δούμε στο σύνολο τις κενές θέσεις που υπάρχουν.

«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά πρέπει να ξέρουμε τι είναι αυτό που αγιάζει το σκοπό».

Ο δήμαρχος λοιπόν, αντί να σκύψει με σοβαρότητα στα προβλήματα μας, όπως είχε υποσχεθεί και προεκλογικά, μας αγνόησε προκλητικά και με τον τρόπο αυτό καταπατεί κάθε νομιμότητα καταργώντας συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δεν θέλουν οι πολίτες τη νομιμότητα;

Αδυνατεί ο δήμαρχος να καταλάβει ότι οι Λαϊκές αγορές είναι ένα κομμάτι του Δήμου και θα πρέπει να αξιοποιεί την ευκαιρία της συνεργασίας και του διαλόγου μαζί μας διότι είναι η μόνη διέξοδος αλλά και ο δρόμος προς τα εμπρός. Οι Λαϊκές αγορές είναι το αποκούμπι κάθε συμπολίτη, εργαζόμενου, άνεργου και συνταξιούχου. Αγοράζει σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές τα βασικά είδη διατροφής. Εκεί καταφεύγει ακόμη και τις μεσημεριανές ώρες τώρα που βιώνουμε την πιο δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με αυτή μας την επιστολή ανοίγεται ένας νέος δρόμος συνάντησης και διαλόγου και ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα κινηθεί θετικά και ενωτικά προσκαλώντας μας να συζητήσουμε ανοιχτά τα θέματα που μας απασχολούν, γιατί το καθήκον της είναι να χτίσει τη σχέση μας με γερά θεμέλια», καταλήγει η ανακοίνωση των δύο σωματείων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass