«ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ» ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Προς παράταση το μέτρο της απόσυρσης Ι.Χ.

* Το ΥΠΟΙΚ θεωρεί δεδομένο πως θα πειστούν οι δανειστές - Ποιο θα είναι το όφελος

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2016 0:36

Προς παράταση οδεύει το μέτρο της απόσυρσης Ι.Χ., σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί ούτε για το χρονικό διάστημα που θα καλύπτει το μέτρο ούτε για το χρηματικό ύψος. «Πολύ σύντομα θα υπάρξει η σχετική διάταξη για το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων. Δεν μπορώ να δεσμευτώ για ποιο χρονικό διάστημα και την τιμή, αλλά θα λυθεί αυτό το πρόβλημα. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και κάνουμε ότι μπορούμε να πιέσουμε και να πείσουμε τους δανειστές μας, οι οποίοι εκφράζουν αντιρρήσεις ως προς την αποτελεσματικότητά του, αλλά είναι δεδομένο».

Αυτή ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Τρύφωνα Αλεξιάδη, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου. Ο τελευταίος κάλεσε την κυβέρνηση να μην παγώσει το μέτρο της απόσυρσης, η εφαρμογή του οποίου, όπως είπε, απέδειξε ότι βοηθά και την ελληνική οικονομία και την αγορά αυτοκινήτου και τους πολίτες. «Μας απασχολεί έντονα, γιατί όταν δεν έχουμε πωλήσεις, δεν έχουμε και έσοδα», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και κατέληξε:

«Στόχος μας είναι να λύσουμε το θέμα της απόσυρσης των αυτοκινήτων. Έπρεπε να το έχουμε αντιμετωπίσει πριν λήξει, δυστυχώς δεν μπορέσαμε- πιστεύω, όμως, ότι άμεσα θα το λύσουμε το πρόβλημα που θα δώσει ανακούφιση και στους πολίτες και στα έσοδα του Δημοσίου. Τα στοιχεία που υπάρχουν για τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μέτρου βοηθούν στη διαπραγμάτευση που ολοκληρώνεται».

Πάντως η παράταση που σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών θα διευκολύνει τις εκτελωνίσεις καινούργιων αυτοκινήτων και θα χρησιμοποιηθούν τα πιστοποιητικά απόσυρσης που έχουν στην κατοχή τους οι ιδιώτες καταναλωτές και οι εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων. Γιατί αν δεν δοθεί παράταση τότε αυτομάτως το όφελος για τους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων που έχουν στα χέρια τους το πιστοποιητικό της απόσυρσης ακυρώνεται. Μπορεί η απόσυρση να έληξε στις 20 Δεκεμβρίου 2015 αλλά τα χαρτιά εξακολουθούν να ισχύουν μόνο όμως για καινούργια αυτοκίνητα που έχουν εκτελωνιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Σημειώνεται ότι οι δανειστές αντιδρούν στην παράταση του μέτρου της απόσυρσης υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά δημοσιονομικά αποτελέσματα, καθώς θα χαθούν περισσότερα φορολογικά έσοδα από αυτά που θα εισπραχθούν.

ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ

Να θυμίσουμε πως η απόσυρση προβλέπει απαλλαγή 50% έως 100% από το τέλος ταξινόμησης του καινούργιου οχήματος, βάσει του κυβισμού του νέου προς ταξινόμηση αυτοκινήτου. Το όφελος διαμορφώνεται ως εξής:

* Μέχρι 300 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο μέχρι 900 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως 6.000 ευρώ.

* Μέχρι 960 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο από 901 μέχρι 1.400 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως και 8.000 ευρώ.

* Μέχρι 1.430 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο από 1.401 μέχρι 1.600 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως και 11.000 ευρώ.

Μέχρι 2.800 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο από 1.601 μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι 14.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass