Σκληρή ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ κατά ΔΝΤ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2016 0:19

 

ΑΘΗΝΑ

Επίθεση στο ΔΝΤ για τις απαιτήσεις τού Ταμείου κατά τις διαπραγματεύσεις να μειωθεί σημαντικά το αφορολόγητο όριο και στην πράξη να πληγούν τα χαμηλά εισοδήματα, εξαπέλυσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σχολιάζοντας τις συγκεκριμένες απαιτήσεις, οι παράγοντες του υπουργείου σημειώνουν συγκεκριμένα ότι «έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική. Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ και παράλληλα δοθεί σε όλους ακόμα σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους!

Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Ανταμ Σμιθ, Τζον Μέιναρντ Κέινς, Μίλτον Φρίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα...- είναι φανερό ότι ο... παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Εν τω μεταξύ «σκληρή η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, όμως σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις», επεσήμανε μεταξύ άλλων στο Κόκκινο ο Ανδρέας Νεφελούδης Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, σχολιάζοντας την πορεία των διαβουλεύσεων με το «κουαρτέτο».

«Οι διαπραγματεύσεις γίνονται με βάση την συμφωνία του Αυγούστου, κανένας δεν μπορεί να παραβιάσει το πλαίσιο αυτό», υπογράμμισε ο κ. Νεφελούδης.

Συμπλήρωσε ότι «με βάση αυτή την συμφωνία η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα μειώσει κατά 1,8 δισ. την κρατική δαπάνη για το ασφαλιστικό. Έχουμε παρουσιάσει στους θεσμούς τα ποσοτικά μέτρα που θα ικανοποιούν αυτή την δέσμευση. Βέβαια το ΔΝΤ παρουσιάζεται εργοδοτικότερο των εργοδοτών πιέζοντας για επιπλέον 600 εκατομμύρια, όμως πορευόμαστε με βάση την συμφωνία και είμαι αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αίσιο τέλος», ανέφερε.

«Πέρα των δεσμευτικών μέτρων, πάγια θέση της κυβέρνησης είναι να θεσπιστούν νέοι κανόνες στο ασφαλιστικό, που θα έχει ενιαίο και αδιανεμητικό χαρακτήρα. Δεν λέμε ότι το νέο ασφαλιστικό θα είναι πλήρως βιώσιμο με 30% ανεργία, αλλά έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένα επιχειρήματα , ποσοτικοποιημένα , λαμβάνοντας υπόψη και την πραγματικότητα για αυτό είμαι αισιόδοξος ότι θα κλείσει σύντομα η αξιολόγηση όσον αφορά το ασφαλιστικό», κατέληξε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass