ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Στον Αγοραστό οι ιδιοκτήτες των Εργατικών Γιάννουλης

Δημοσίευση: 01 Απρ 2016 0:16
Από την επίσκεψη των εκπροσώπων του οικισμού στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Από την επίσκεψη των εκπροσώπων του οικισμού στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Την παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για να αρθεί η εκκρεμότητα με την κοστολόγηση των διαμερισμάτων τους και να λυθεί οριστικά το ζήτημα των τίτλων κυριότητας, ζήτησαν οι ιδιοκτήτες των εργατικών κατοικιών Γιάννουλης.

Εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα και του εξωραϊστικό συλλόγου του οικισμού "Μελίνα Μερκούρη", οι Βασ. Μπεριτζάς, Αντ. Παλαμιώτης, Βασ. Βουλιώτης και Σταματίνα Χλωρού, επισκέφθηκαν τον Κων. Αγοραστό, το ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους και του ζήτησαν να πιέσει την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας ,ώστε να τύχουν ανάλογης αντιμετώπισης με τους δικαιούχους οικιστές του Ολυμπιακού χωριού. Θυμίζουμε πως με πρωτοβουλία το Υπ. Εργασίας, ο ΟΑΕΔ παραδίδει σ΄αυτούς παραχωρητήρια με τιμή 380,62 το τ.μ., όταν τα διαμερίσματα τη χρονιά που κατασκευάστηκαν έφταναν τα 1.000 ευρώ /τμ. Για τους κατοίκους των εργατικών κατοικιών της Γιάννουλης όμως υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση, καθώς για να πάρει κάποιος την κυριότητα του διαμερίσματος πρέπει να πληρώσει το διαμέρισμα προς 453,68 ευρώ/τ.μ, ενώ όταν τους παραδόθηκαν το 1998 τα διαμερίσματα χρεώνονταν προς 389,78 ευρώ/τ.μ.

Βέβαια, το Υπ. Εργασίας καθώς το θέμα είναι παρόμοιο με πολλούς τέτοιους οικισμούς ανά την Ελλάδα, έχει συστήσει ειδική επιτροπή, σχεδιάζοντας να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των τιμών. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και εφόσον η εκκρεμότητα παραμένει η ανησυχία των κατοίκων εντείνεται. Ο κ. Αγοραστός, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του προς τα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε να παρέμβει και προς το Υπ. Εργασίας και να φερει το θέμα σε προσεχές περιφερειακό συμβούλιο. Να σημειωθεί τέλος ότι οι κάτοικοι του οικισμού αναμένουν εντός των ημερών να οριστικοποιηθεί το ραντεβού που ζήτησαν με τα διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass